Kira fiyatlarında yeni düzenleme! Bakanlıklar devreye girdi! Kira fiyatları tavan fiyat ne kadar olacak?

Kiracıları zor duruma sokan kira fiyatları için yeni düzenleme geliyor. Serbest piyasadaki kira fiyatlarına müdahale için bakanlıklar devreye girdi. Kira fiyatları tavan fiyat ne kadar olacak? Özellikle son aylarda tırmanışa geçen kira fiyatları kiracıları korkutuyor. İşte, sevindirici haber geldi!

Kira fiyatlarında yeni düzenleme! Bakanlıklar devreye girdi! Kira fiyatları tavan fiyat ne kadar olacak?

Dünya genelinde kira artışı yaşanmaya devam ediyor. Ekonominin her alanda bütçeleri zorladığı bu günlerde kira artışları da can yakmaya devam ediyor. Ev kiralarına müdahale için hükümet devreye giriyor. Bakanlık kira fiyatları için hazırlıklara başladı. 

Özellikle son aylarda vatandaşların bütçesini zora sokan ev kiraları gündemden düşmüyor. Son 1 yılda 2-3 kat zam gelen kira fiyatlarındaki yükseliş yaşamı olumsuz etkiliyor. Koronavirüs salgınından sonra yükselen döviz fiyatları kiraların artmasının büyük sebeplerinden oldu.

Kira fiyatlarında yeni düzenleme! Bakanlıklar devreye girdi! Kira fiyatları tavan fiyat ne kadar olacak? - Resim : 1

ÜÇ BAKANLIK DEVREYE GİRDİ!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kira artışlarıyla ilgili vatandaşları sevindirecek bir haber üzerinde çalıştıklarını duyurmuştu. Bakan Kurum konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

"Konut fiyatlarının artışı, kira fiyatlarının artışı, vatandaşların erişimini bire bir takip ediyoruz. Bu noktada kira üzerine de Adalet Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla çalışıyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın daha uygun şartlarda konut alabilmesine imkân sağlamak amacıyla belediyelerimizle birlikte bir proje daha gerçekleştireceğiz. İnşallah bunu yakın zamanda Cumhurbaşkanımız milletimizle paylaşacaktır" sözlerini kamuoyuyla paylaştı.

Türkiye'de olduğu gibi dünyanın birçok ülkesinde ev kiraları yükselmeye devam ediyor. Sabah'ta yer alan habere göre; Türkiye gayrimenkul sektörü ve vatandaşın da gündeminde kiralar var. Hükümet konutta arz sıkıntısı sebebiyle son dönemde artan ev kiraları konusunda çalışmalara başladı. 3 bakanlık devreye girerek tavan fiyat dahil birçok uygulama üzerinde çalışıyor.