Ev sahipleri bu haber size! Kira fiyatlarına düzenleme geliyor! Fahiş kira isteyen ve artış yapanlara 2 yıl hapis mi geliyor?

Geçen yıl başlayan kira artışı furyasında hükümet fahiş fiyatlara müdahale etmiş, kira zam oranını yüzde 25 sınır koymuştu. Ancak bazı kurnaz ev sahipleri durumu umursamayıp, çıkarma tehdidiyle kiracıları zor durumda bırakmaya devam ediyordu. Deprem felaketinin ardından bu bölgelerden çevre illere göç eden depremzedelerden istenen fahiş kiralar bardağı taşıran son damla oldu. Hükümet kira artışını yasal sınırda yapmayan ev sahibi için düzenleme hazırlıyor. Peki, Kira kanunu mu çıkıyor?

Ev sahipleri bu haber size! Kira fiyatlarına düzenleme geliyor! Fahiş kira isteyen ve artış yapanlara 2 yıl hapis mi geliyor?

Geçen yıldan bu yana kira artışlarında yaşanan fahiş artış, kiracıları zor durumda bırakmaya devam ediyor. Hükümetin kira zam oranına sınır koyması yetmedi. Kira artışlarındaki sınıra uymayan ev sahiplerinin deprem sonrası afetzedelere de aynısını yapınca Adalet Bakanlığı bu gidişata “dur” dedi.  Kiraya fahiş fiyat isteyen ve belirlenen zam oranına uymayan fırsatçı ev sahipleri yandı. Bakanlık, kira düzenlemesinin kapsamını genişletiyor ve kurala uymayana hapis cezası getiriyor. Peki, Haksız kira artışı yapan ev sahibine hapis cezası mı geliyor? Fahiş kira artışı yapanlara 2 yıl hapis mi geliyor? İşte düzenlemenin detayları…

FAHİŞ KİRA ARTIŞI YAPANLARA 2 YIL HAPİS Mİ GELİYOR?

Deprem bölgelerinden göç eden afetzedelerden fahiş kira artışı uygulayan, fiyatları yükselten yasal sınırın üstüne kira isteyen ev sahipleri için harekete geçildi. Adalet Bakanlığı, deprem ve salgın döneminde kiralar ile ürünlerde fahiş fiyat artırımı yapanlara yönelik iki yıldan az olmamak üzere hapis cezası getirmeyi planlıyor.

YA HAPİS YA DA AĞIR PARA CEZASI OLACAK!

Adalet Bakanlığı’nca, Anayasa’da imar suçlarının affedilmeyecek suçlar arasına alınması konusunda taslak çalışma yürütülüyor. Bakanlık tarafından mevzuatın gözden geçirilmesi, imar suçlarında düzenleme ve deprem fırsatçılarına dönük yeni önlemler alınması ile ilgili de çalışma yürütülüyor.

Türk Ceza Kanunu’na (TCK) ise deprem ve salgın dönemlerine ilişkin özel bir madde eklenecek. Buna göre deprem ve salgın dönemlerinde, kiralarda haksız ve gayri hukuki şekilde fahiş artışı yapanlara, mal ve ürün fiyatları ile mal taşıma ve nakliye hizmetlerinde artış yapanlara 2 yıldan az olmamak üzere hapis cezası getirilmesi ve çok ağır para cezası verilmesi öngörülüyor.