Kiracıların yüzünü güldüren haber bakanlıktan geldi! Son dakika olarak açıklandı. 1 Temmuz'da bitecekti ama süre uzatılıyor

Kira artış oranı ile ilgili araştırmalar bu ay da devam ediyor. Her ay açıklanan enflasyon rakamlarının ardından bu oran da netlik kazanıyor. Geçen seneden bu yana evler için zam oranı yüzde 25'e sabitlenirken, dükkanlar için bu geçerli olmamıştı. Bugün ise Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan önemli bir açıklama geldi.

Kiracıların yüzünü güldüren haber bakanlıktan geldi! Son dakika olarak açıklandı. 1 Temmuz'da bitecekti ama süre uzatılıyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç kira zam sınırı hakkında çok önemli açıklamalar yaptı. Bakan Tunç açıklamalarında kira artış oranı sınırının uzatılacağı duyuruken yüzde 25 ile sınırlandırılan ve süresi 1 Temmuz 2023’te dolacak olan düzenleme ile ilgili çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

KONU TBMM YETKİSİNDE

Kira artışlarında 11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında en fazla yüzde yirmi beş artış yapılabilmesini içeren düzenleme hakkında yeni bir açıklama geldi.
Bu düzenleme ile ilgili çalışma olup olmayacağı yönündeki soru Bakan Tunç tarafından cevaplandı. Bakan Tunç açıklamalarında konunun bakanlığın değil TBMM’nin yetkisinde olduğunu belirtti.

SÜRENİN 1 TEMMUZ'DA DOLACAĞI HATIRLATILDI

Tunç, söz konusu düzenlemenin süresinin 1 Temmuz’da dolacağının hatırlatılması üzerine, “Çalışıyoruz, yetişir.” cevabını verdi.