Kiracısı ile anlaşamayan ev sahibi, dairenin sayaçlarını söktü, kapıları yapıştırıcı ile yapıştırdı!

Çekmeköy'de ikamet eden kiracı Selma Koç ve ailesi, ev sahibinin fahiş kira zammını kabul etmedi. Kiracısı ile anlaşamayan ev sahibi dairenin sayaçlarını söktü, kapı kilitlerine yapıştırıcı sürdü. Günlerdir evine giremeyen kiracı, "Duş alamadık, ellerimizde kapıları açmak için karga burun taşıyoruz" dedi.

Kiracısı ile anlaşamayan ev sahibi, dairenin sayaçlarını söktü, kapıları yapıştırıcı ile yapıştırdı!

Çekmeköy'de yaşanan olayda ev sahibi, kiralarını ödemedikleri gerekçesiyle kiracısı Selma Koç ve ailesi ile anlaşmazlık yaşadı. Kiracılarının eve girememesi için kapıların kilitlerine yapışkan madde sürdü. Binada yaşayan ev sahibi kiracıların bulunduğu dairelere ait sayaçları söktü, kiracılarına küfürler yağdırdı. Daha sonra kapıların deliğinde anahtar kırıp üstüne yapıştırıcı sürdü. 

Kiracısı ile anlaşamayan ev sahibi, dairenin sayaçlarını söktü, kapıları yapıştırıcı ile yapıştırdı! - Resim : 1

Günlerdir evlerine giremeyen kiracılar, karakola gidip şikayette bulundu. Akrabalarında kaldıklarını belirten kiracılar, giysilerini değiştiremediklerinden ve duş alamadıklarından yakındılar. Kiracı Selma Koç, "Ev sahibimiz yüksek kira istediği için biz de kabul etmedik. Elektrik, su ve doğalgaz saatlerimizi söküyor. Bizi kameralardan takip ediyor, evden gittiğimiz zaman anahtar ucunu kırıyor içine de yapıştırıcı sürüyor. Eve giremeyelim diye yapıyor bunu. Bunu defalarca yaptı ve biz çilingir çağırarak açtırdık. Burası benim evim ve ben burada yaşamak zorundayım. 40'tan fazla saatimizi söktü. Her seferinde biz karakola gidip ifade verdik. Binada bulunan diğer dairelerde bunu yapıyor." dedi.

Kiracısı ile anlaşamayan ev sahibi, dairenin sayaçlarını söktü, kapıları yapıştırıcı ile yapıştırdı! - Resim : 2

" 2. KEZ KAPIMI AÇTIRIYORUM"

Duruma isyan eden kiracı Pınar Erdoğan, "Yaklaşık iki aydır bu baskı devam ediyor. Kiramızı 6 bin 500 liradan 14 bin lira yaptığını söyledi. Ben de ödeyemeyeceğimi söyledim. Devletin vermiş olduğu yüzde 25 kuralını hatırlattım. Daha sonrasında biz savcılığa gittik. Ev sahibi sahte kontrat düzenleyip elektrik ve suyumu kapattırdı. 2-3 gündür evime geldiğimde kapımın kilidinde yapışkan olduğunu gördüm. İkinci kez kapımı açtırıyorum. Ben şu anda dışarıda bir başkasının montu ile duruyorum. Benim evim var içeride eşyalarım var fakat evime girip eşyalarımı alamıyorum. Bir kadın olarak ben çantamda Karga burun taşıyorum, çünkü evime giremiyorum. Yağmur yağıyor montumu almak istiyorum, en temel ihtiyacım olan duş almak istiyorum. Gidip bir başkasının yanında kalmak istemiyorum. Şu anda arkadaşımın evinde kalıyorum ve onun kıyafetlerini giyiyorum." şeklinde konuştu.