İkinci el konutta fiyat oyunu: 2 bin 500 liraya çıkıyor

İkinci el araç fırsatçılığının ardından kiralık konutta fiyat oyunu başladı. İki bin lira için yapılan kontrattan 2 bin 500 TL ile çıkılıyor.

İkinci el konutta fiyat oyunu: 2 bin 500 liraya çıkıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kiralık ev fiyatlarına ilişkin eleştirdiği ikinci el araç tarafında oynanan fiyat oyunun bir benzeri de ikinci el konutta ortaya çıktı. İlan sitelerine girilen çok sayıda sahte ilan üzerinden kiralık ev arayan vatandaşlar daha yüksek rakamlı evlere yönlendirilerek bütçelerinin üstünde kiralamaya ikna ediliyor.

Değerlenen bölge ve sitelerde ise kirası düşük eski kiracılara mülk sahipleri tarafından 'Çık' baskısı yapılıyor. Anlaşma için masaya oturanlar ise neredeyse yüzde 100 artan kira fiyatı ile karşılaşıyor. Online platformlara verilen çok sayıda yanıltıcı ilan ile vatandaş yüksek kiralı konutlara yönlendiriliyor.

En fazla değerlenen 5 ilçe
Yıllık ortalamalara bakıldığında Kasım 2020 sonu itibarıyla konut için İstanbul ilinde en fazla değer kazanan ilçeler sırasıyla Başakşehir, Beylikdüzü, Esenyurt, Şile, Arnavutköy olurken, en fazla değer kaybeden ilçeler ise sırasıyla Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Beyoğlu, Beykoz, Beşiktaş olarak öne çıkıyor.

Kasım ayında kiralık tarafta en fazla değer artışı yaşanan ilçeler arasında Başakşehir de yer alıyor. Kiralık konutta en ucuz ortalama metrekare fiyatları 9 lirayla Arnavutköy ve Çatalca oldu.

Sırasıyla m2 fiyatında 10 lira ile Sancaktepe, Silivri ve Sultanbeyli, 11 lira ile de Pendik ve Sultangazi izledi. Kira fiyatlarının ortalama m2 fiyatları göz önünde bulundurulduğunda en yüksek olduğu ilçeler arasında 30 lira ile Sarıyer başı çekiyor.