Kirasını ödemekte zorluk çekenlerin dikkatine! Devlet ödeyecek!

Artan maliyetler enflasyon derken kiralarda da çok yüksek artışlar meydana geldi. Birçok vatandaş kirasını ödemekte zorluk yaşıyor. Tam da bu kısımda devlet devreye giriyor ve dar gelirli vatandaşın yanında yer alıyor. Kirasını ödemekte zorluk çeken vatandaş için devlet kira desteği yapıyor. E devlet üzerinden başvuruda bulunanlar parasını hemen alabiliyor. Devlet kira desteği ne kadar, kimler kira desteğinden yararlanabilir?

Kirasını ödemekte zorluk çekenlerin dikkatine! Devlet ödeyecek!

Devlet dar gelirli vatandaşın yanında olmaya devam ediyor. Isınma, elektrik gibi yardımların yanı sıra bu kez de kira desteği yardımlarıyla vatandaşının yanında oluyor. Kirasını ödeyemeyen ya da ödemekte zorluk yaşayan kiracı vatandaşına yine devlet el uzatıyor. Kimler devletin kira desteğinden faydalanabilir, ya da kira destek ödemeleri ne zaman ve nereye yatıyor? Tüm ayrıntılar haberimizde yer alıyor. 

Kira desteğinden kimler yararlanabiliyor?

Devlet kira desteği ailede yaşayan kişi sayısından hanenin kazancına kadar değişiklik gösteriyor. Yani hane kazancının asgari ücretin 3’te 1’inden az olması gerekiyor. Bu koşulu sağlayan kişi ya da kişiler kira desteğinden yararlanabiliyor. Ancak bu niteliği taşımayanlar ya da ailede sigortalı çalışan olması durumunda devlet kira desteğinden yararlanamıyor. ilede dul, yetim, ölüm aylığı alan bir kişi varsa, yine kira desteği alamıyor. Diğer bir anlatımla, ailenin gelirinin dar gelirli sınıfa girmesi, sigorta güvencesinin bulunmaması gerekiyor.

Kira desteği ne kadar?

Devletin sunduğu kira desteği aylık 650 lira ile 1.150 lira arasında değişiklik gösteriyor. Yaşanılan bölgeye ve bölgenin kira rayicine göre destek oranı da değişiyor. Kira desteği başvurular ise e-devlet ya da SYDV aracılığıyla yapılabiliyor.

e-Devlet üzerinden başvurmak için tıklayın
SYDV üzerinden başvurmak için tıklayın