Kırklareli'ni geçtiğimiz günlerde perişan etmişti. Ortalığı kasıp kavurdu. Korkunç fotoğraf her şeyi gözler önüne serdi

Kırklareli'de geçtiğimiz günlerde etkili olan ve günlük hayatı olumsuz etkileyen dolunun zararı yeni yeni gün yüzüne çıkmaya başladı. Kırklareli’nde meyve ve sebzelerin dolu nedeniyle büyük zarara uğradığı görüldü.

Kırklareli'ni geçtiğimiz günlerde perişan etmişti. Ortalığı kasıp kavurdu. Korkunç fotoğraf her şeyi gözler önüne serdi

Trakya bölgesine geçtiğimiz hafta meteorolojik kaynakların yaptığı uyarıdan sonra ciddi bir miktarda dolu ve yağmur yağdı. Trakya bölgesindeki bu olayın verdiği zarara ait yeni fotoğraflar da çok geçmeden ortaya çıktı. 

Kırklareli’nde yaşanan dolu felaketinden dolayı, bazı alanlardan dolu zararı meydana geldi. Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne gelen bilgilendirmeler istikametinde, meydana gelmiş olabilecek zararlarla ilgili çiftçiler ve muhtarlarla bağlantı kuruldu.

Kırklareli'ni geçtiğimiz günlerde perişan etmişti. Ortalığı kasıp kavurdu. Korkunç fotoğraf her şeyi gözler önüne serdi - Resim : 1

Yapılan ilk incelemelerde Dokuzhöyük köyünde bazı alanlarda, özellikle meyve bahçeleri ile sebze tarlalarında yoğun bir şekilde dolu zararının meydana geldiği tespit edildi. Dolu zararlarının tespiti, tutanaklara geçirilip gerekli işlemlerin başlaması için girişimler yapıldı.

Kırklareli Tarım ve Onman Müdürü Mehmet Aksoy, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu zor anlarda, çiftçimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Gelen bilgiler ve yapılan tespitler istikametinde, çiftçimize sonuna kadar yardım etmeye çalışacağız. Çiftçilerimizin emeklerinin tarlada kalmaması, üretimin devam etmesi ve kaliteli ürün yetiştiriciliği için çalışmalarımız devam edecektir. Bu gibi durumların meydana getirdiği zararları en aza indirmek için, tarım sigortacılığının çok önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Tüm çiftçilerimize yaşanan olumsuz durumlardan dolayı geçmiş olsun dileklerini iletmek isterim" dedi.