Kırmızı ete zam yapılacak mı? Yetkili isim yanıt verdi

'Kırmızı et fiyatlarına zam gelecek' iddialarına ilişkin yetkili isimden açıklama geldi. Ramazan Bayramı'na iki ay olmasına rağmen fiyatlara ilişkin spekülatif açıklamaların yapılmaya başlandığına dikkat çeken Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, Ramazan Bayramı bitene kadar et fiyatlarına zam yapılmayacağını söyledi.

Kırmızı ete zam yapılacak mı? Yetkili isim yanıt verdi

'Kırmızı et zam gelecek mi?' sorusuna Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı yanıt verdi. Yardımcı, Ramazan Bayramı öncesinde et fiyatlarıyla ilgili spekülatif açıklamaların yapıldığına vurgu yaptı.

Yardımcı, Türkiye'de kişi başı et tüketiminin daha da artmasını sağlamak için federasyon olarak ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

"Ramazana iki ay olmasına rağmen et fiyatlarının artması için spekülatörlük yapıyorlar. Sayın Bakanımız da açıkladı. Ülkemizde yeterince hayvanımız da etimiz de var. İnsanımız gitsin etini alsın istiyoruz." diyen Yardımcı zam iddialarına da son noktayı koydu.

KIRMIZI ETE ZAM OLACAK MI?

Hem üreticiyi, kasabı hem de vatandaşı korumanın önemli olduğunu ifade eden Yardımcı, şöyle konuştu:

"Ramazan için biz şimdiden çalışmalara başladık. Her yıl ramazanda söylediğim spekülatörler çıkıyor, devletimiz bunu dengelemek için Et ve Süt Kurumu aracılığıyla et getiriyor, getirecek de. Ben her zaman buna karşı olduğum halde, bu sefer karşı değilim. Spekülatörler için devletimiz gerekeni yapacak. Et ve Süt Kurumu denge olsun, hem üreticiyi hem esnafı korusun ve herkes kazansın istiyoruz. Ramazan bitene kadar elimizden geldiğince kırmızı ete zam yapmayacağız. Spekülatörlerin karşısındayız, korkumuz da yok. Her yıl aynısını yapıyorlar, devletimiz buna yönelik tedbirini alıyor."