Kırmızı kodlu rapor dünyayı alarma geçirdi! Buzdolaplarındaki sinsi tehlike, Türkiye de hedefte olabilir

İngiltere’de buzdolaplarıyla ilgili hazırlanan bir rapor Dünya’nın dikkatini çekti. Raporda Çin merkezli 3 markanın buzdolaplarına yerleştirdiği çip sayesinde insanları izlediği iddia edildi. Türkiye’de de kullanılabilme ihtimali olan bu ürüne karşı dikkatli olunması tavsiye ediliyor.

Kırmızı kodlu rapor dünyayı alarma geçirdi! Buzdolaplarındaki sinsi tehlike, Türkiye de hedefte olabilir

Dünya genelinde teknolojik ürünlerin kullanımının artmasıyla birlikte insanların özel alanlara yönelik tehditler de artıyor. İngiltere’de son olarak hazırlanan bir rapor ise adeta ortalığı ayağa kaldırdı. Raporda, Çin merkezli bir teknoloji devinin buzdolaplarına yerleştirdiği çip sayesinde insanları izlediği öne sürüldü. İngiltere hükümetinin konuyla ilgili alarma geçmesi gerektiği belirtildi.

UYGULAMA ARACILIĞIYLA KONTROL EDİLİYOR

Hürriyet tarafından dış basından derlenen habere göre Çin, akıllı buz dolapları ve bir uygulama aracılığı ile kontrol edilebilen tüm ev aletlerini kullanarak insanları gözetleyebilir.

Hükümeti alarma geçiren ise arabalara ve ev aletlerinin içinde yer alan Çinli firmaların ürettiği mikroçipler oldu. 

Kırmızı kodlu rapor dünyayı alarma geçirdi! Buzdolaplarındaki sinsi tehlike, Türkiye de hedefte olabilir - Resim : 1

İddiaların odağındaki  3 dev şirket ülkedeki diğer tüm firmalarda olduğu gibi istendiğinde ellerindeki veriyi hükümete vermek zorunda. Bu da Pekin hükümetinin çok geniş bir yelpazeye ulaşabileceği anlamına geliyor.

SADECE BUZDOLAPLARIYLA SINIRLI DEĞİL 

Dailymail gazetesine göre söz konusu mikroçipler ayrıca dizüstü bilgisayarlarda, sesle kontrol edilen hoparlörlerde, akıllı saatlerde, akıllı enerji sayaçlarında, kapı zili kameralarında, polis vücut kameralarında, ATM'lerde, arabalarda ve hatta jakuzilerde bile bulunuyor.