Kırtasiye yardımına nasıl başvurulur? Kırtasiye yardımı başvuru ekranı | e-Devlet 2022 kırtaisye yardımı

Yeni eğitim öğretim yılı başladı. Ancak yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla velilere ekstra bir masraf yükü de bindi. Okul giderleri vatandaşın belini iyice büktü. Tam da bu sırada güzel haber devlet desteği yardımıyla geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı desteğiyle okula başlayacak öğrencilere kırtasiye yardımı geldi. Peki Kırtasiye yardımına nasıl başvurulu ve kimler bu destekten yararlanabilir? İşte tüm detaylar...

Kırtasiye yardımına nasıl başvurulur? Kırtasiye yardımı başvuru ekranı | e-Devlet 2022 kırtaisye yardımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yardımıyla birlikte öğrenciler ve velilerin yüzü gülmeye başladı. Zaten gelen zamlarla geçim sıkıntısı çeken vatandaşın çocuklarının eğitim masraflarına devletten de destek geldi. Bakan Yanık öğrencilere kırtasiye yardımı yapılacağını duyurdu.

Peki Kırtasiye yardımına nasıl başvurulur, kimler kırtasiye yardımından yararlanabilir? Detaylar yazımızda....

Kırtasiye Yardımı Nedir?

Kırtasiye yardımı; Yeni eğitim öğretim yılının başında öğrencilerin temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken, yardıma muhtaç aileler için maddi destek sağlamak amacıyla yapılan yardımdır.

Bu yardımla birlikte veliler çocukları iiçin kırtasiye masraflarını karşılayarak rahat bir nefes almaları sağlanacaktır.

Kırtasiye yardımına nasıl başvurulur?

Kırtasiye yardımına başvuracak olan veliler ilk olarak e devlet üzerinden ön başvuru yapmaları gerekmektedir. Ön başvurusu kabul edilen velilerin bazı evraklar hazırlaması ve bu evraklarla randevu olarak mutlaka bağlı olduğu belediyelere giderek evraklarını teslim etmelidir.

e-Devlet üzerinden başvuru linki için tıklayınız

Tüm bu işlemlerden sonra başvuru gerçekleştikten sonra, inceleme komisyonu velinin durumunu öğrenmek için kayıtlı oldukları ikametgah adreslerinde inceleme yapmaktadırlar.

Kırtasiye yardımında gerekli evraklar nelerdir?

Velinin T.C kimlik kartı
Çocuğun T.C kimlik kartı
Okuldan alınan öğrenci belgesi
Velinin gelir belgesi, işsiz ise SGK’dan alınan belge
İkametgah adresi, nüfus kayıt örneği
Kirada oturuyor ise kira sözleşmesi
Ev sahibi ise tapu fotokopisi
İş başvurusu var ise İŞ-KUR kayıt belgesi
Muhtarlıktan fakirlik belgesi

Kırtasiye yardımından kimler faydalanabilir?

Kırtasiye yardımı başvuru formu veliler belediyeden talep edebilecekler. Başvuru formunda ailelerin maddi durumu ile ilgili sorular yer almaktadır. Kırtasiye yardımı sadece dar gelirli ailelere yapılmaktadır.

Kırtasiye yardımı ne kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kırtasiye yardımı kapsamında ailelere geri ödemesiz olarak bin 300 TL veriyor.

Bunun yanın yanı sıra İBB'den de 300 TL'lik kırtasiye yardımı almak mümkün. Ek olaran Geç üniversitelilere ise 1200 + 1000 + 1000 TL gibi 3 taksilte yine belediye yardım yapıyor. Başvurular ve ayrıntılar aşağıdaki haberimizde