Kış aylarının vazgeçilmez besini! Hepimizin sofrasında var! Tam tamına bir lif deposuymuş

Kış aylarının gelmesiyle mevsimin popüler meyveleri de masalarda yerini almaya başladı. Vitaminleriyle ve faydalarıyla bildiğimiz portakalın en büyük faydalarından biri de içinde yüksek lif özelliği sayesinde metabolizmayı düzenleyerek kilo kaybına yardımcı olması.

Kış aylarının vazgeçilmez besini! Hepimizin sofrasında var! Tam tamına bir lif deposuymuş

Portakallar, doğal tatlılıkları, meyve suları ve marmelatlardan yüz maskelerine ve şekerlenmiş portakal dilimlerine kadar çok çeşitli türleri ve kullanım çeşitliliği nedeniyle popüler bir meyvedir.  Portakal C vitamini deposu olurken aynı zamanda hastalık riskini de yüksek oranda azaltmasıyla bilinir. Ama gözden kaçan bir diğer faydası ise içinde bulunan lif oranıdır. 
 
 
KİLO KAYBINA YARCIMCI OLUYOR
 
Portakalda bulunan lif,  indirime yardımcı olduğu gibi düzenli olarak tuvalete çıkmanızı sağlar. Aynı zamanda kilo kaybına da yol açar. Düşük yağlı, düşük glisemik indeksli ve yüksek besin içerikli portakal, pek çok sorununun kaynağı olan obeziteye karşı ideal bir koruyucudur. Glisemik indeks, besinlerin kişinin kan şekeri seviyelerini nasıl etkilediğini gösteren bir ölçümdür; örneğin ekmek gibi yüksek glisemik indeksi olan yiyecekler yendikten hemen sonra glikoz seviyesinin hızla artmasına sebep olur.