Kış geri döndü! Hava sıcaklıkları düşecek! 18 il için uyarı üstüne uyarı

Nisan ayının gelmesiyle birlikte bahar mevsimi beklerken, kış geri döndü. 18 il için uyarı üstüne uyarı yapılırken, hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece birden düşeceği öğrenildi.

Kış geri döndü! Hava sıcaklıkları düşecek! 18 il için uyarı üstüne uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden çok kuvvetli yağış uyarısı geldi. 18 il için uyarı yapıldı. 5 günlük hava tahmin raporunu göre sıcaklıklar 2 ila 4 derece azalacak. Hafta sonu hava nasıl olacak? İşte İstanbul, Ankara ve diğer illerde beklenen hava durumu...

18 İL İÇİN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Adıyaman, Antalya, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Kayseri, Malatya, K.Maraş, Muş, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tunceli, Aksaray ve Osmaniye illeri için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu.

SICAKLIKLAR DÜŞECEK

Hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Doğu Anadolu’nun batısı, Kahramanmaraş, Karaman, Niğde, Kayseri, Sivas, Ordu, Giresun, Trabzon, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ağrı, Muş, Bitlis, Adıyaman ve Diyarbakır çevreleri ile Adana ve Osmaniye’nin kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.