Kış için Kahramanmaraş'ta hazırlıklar başladı, iplere asılan sebzeler özenle kurutularak kış için hazırlanıyor

Ülke genelinde etkisini göstermeye başlayan kış mevsimi ile beraber vatandaşlar kış mevsimine mutfak hazırlığı yapmaya başladı. Kahramanmaraş'ta yazın taze ve yaş olarak tüketilen meyveler ve sebzeler kış mevsimi için kurutularak tüketilmeye başlandı.

Kış için Kahramanmaraş'ta hazırlıklar başladı, iplere asılan sebzeler özenle kurutularak kış için hazırlanıyor

Ülke genelinde kendisini göstermeye başlayan soğuk havalar mutfaklarda kış hazırlıklarına başlanmasına neden oldu. Kahramanmaraş'ta yazın taze tüketilen meyveler ve sebzeler asıldıkları iplerde özenle kurutlmaya başlandı. 

KIŞ MEVSİMİ İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Afşin ilçesinde genelde kış aylarına doğru kurutularak saklanabilen yiyecekler arasında patlıcan, biber ve kabak ilk sırayı alıyor. Sebzenin besin değerini koruma bakımından da bilinen köklü yöntemlerden biri olarak, kış aylarına hazırlık olanca hızıyla devam ediyor.

Kışa hazırlık yapan Emine Şahan, "Yaz aylarında bahçemize ektiğimiz bütün sebzeleri taze iken dalından koparıp yeriz. Kışın da kurutarak yazınki gibi taptaze olarak yemek için hazırlıklar yapıyoruz. Burada her şeyimiz doğal" dedi.

 

Kış için Kahramanmaraş'ta hazırlıklar başladı, iplere asılan sebzeler özenle kurutularak kış için hazırlanıyor - Resim : 1