Kış yaklaştı, soba satıcıları satışa başladı.... Fiyatları 4 bin TL'den başlıyor 10 bin TL'ye kadar gidiyor

Ekim ayının sonuna doğru yaklaşırken bir çok ilimizde hava sıcaklıkları yavaş yavaş düşmeye başladı. Erzincan'da yaşayan vatandaşlar havaların yavaş yavaş soğumaya başlamasıyla soluğu soba satıcılarında aldı. Özellikle kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşların tercih ettiği soba bu kışta bir çok evi sıcacık yapacak.

Kış yaklaştı, soba satıcıları satışa başladı....  Fiyatları 4 bin TL'den başlıyor 10 bin TL'ye kadar gidiyor

Erzincan'da soğuyan havalar vatandaşları soba satıcılarına gitmeye itti. Özellikle Erzincan'ın kırsal kesimlerinde yaşayan vatandaşların tercih ettiği sobaların bir çok türü bulunmakta. Alıcılar tarafından ilgi görenn kış aylarının en sevilen ürünlerinden birisi olan sobaların fiyatları ise değişkenlik göstermekte.

SOBA FİYATLARI 4 BİN TL'DEN BAŞLIYOR

Erzincan’da kış aylarına girilmesiyle beraber ısınma için kullanılan sobalar esnaf tarafından satışa çıkarılmaya başlandı. Kovalı soba, sac soba, odun sobası, döküm kuzine sobası gibi çeşitli modellerdeki sobalar alıcısını bekliyor. Sobaların fiyatı 4 bin liradan başlarken, 10 bin liraya kadar çıkıyor.Soba satıcıları, kış döneminin yavaş yavaş gelmesiyle beraber özellikle kırsal kesimlerdeki vatandaşların sobalara rağbet gösterdiğini ifade etti. Kent merkezinde neredeyse her evde bulunan doğal gaz nedeniyle sobalara ihtiyaç kalmadığını dile getiren esnaf, soba yakarken baca temizliğine dikkat edilmesi hakkında vatandaşları uyardı.

 

Kış yaklaştı, soba satıcıları satışa başladı....  Fiyatları 4 bin TL'den başlıyor 10 bin TL'ye kadar gidiyor - Resim : 1

DOĞALGAZLI EVLER GİTTİKÇE ÇOĞALIYOR, SOBA SATIŞLARI HER YIL DÜŞÜYOR

20 yıldır sobacılık yaptığını belirten soba satıcısı esnaf, “Soba satışları önceki yıllara göre çok düştü. Bu düşmenin sebebi özellikle evlerin doğalgazlı oluşudur. Aynı zamanda maliyetlerin yüksek oluşu satışları etkiliyor. Bundan önceki yıllarda biz burada zaman bulamıyorduk. Çok kalabalık ve sipariş verenler oluyordu. Şuanda bitti. Daha çok köylere veya bahçeli bağ evlerine hitap ediyoruz. Fiyatlarımız çeşidine ve kalitesine göre 4 bin lira ile 10 bin lira arasında değişiyor. En çok kuzine sobaya talep oluyor” dedi.

 

Kış yaklaştı, soba satıcıları satışa başladı....  Fiyatları 4 bin TL'den başlıyor 10 bin TL'ye kadar gidiyor - Resim : 2