‘Kıskaç’ operasyonunun İstanbul ayağında yeni gelişme: 4 şüpheli gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıkladığı DEAŞ'a yönelik 26 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen 'Kıskaç' operasyonun İstanbul ayağının detayları ortaya çıktı. İstanbul merkezli Bursa ve Diyarbakır'da düzenlenen operasyonlarda 4 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyaller, özel üretilen ve soğuk cüzdan olarak ifade edilen para cüzdanı ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, DEAŞ'a yönelik 26 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen 'Kıskaç' operasyonunda 92 şüpheli şahsın yakalandığını açıklamıştı.

 SOĞUK CÜZDAN VE ÖRGÜTSEL DÖKÜMANLAR ELE GEÇİRİLDİ

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik yapılan operasyonun İstanbul ayağının detayları ortaya çıktı. DEAŞ, HTŞ/FEC/ENC silahlı terör örgütlerine fon sağlamak amacıyla “infak” adı altında para transferi yaptığı belirlenen şahısların yakalanmasına yönelik, İstanbul merkezli Bursa ve Diyarbakır illerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen operasyonda toplam 4 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyaller, özel üretilen ve soğuk cüzdan olarak ifade edilen para cüzdanı ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.