Kıvırcık Ali ölümünün 12. yılında anılıyor! Kıvırcık Ali neden öldü?

Türk Halk Müziği’nin usta ismi Kıvırcık Ali, ölümünün 12. yılında anılıyor. 11 Ocak tarihinde vefat eden usta sanatçı Kıvırcık Ali'nin ölüm nedeni ve ne zaman öldüğü araştırılıyor. Türküleri ile dinleyenlerin beğenisini kazanan Kıvırcık Ali neden, ne zaman öldü? İşte, detayları...

Kıvırcık Ali ölümünün 12. yılında anılıyor! Kıvırcık Ali neden öldü?

Kıvırcık Ali adıyla tanınan Türk Halk Müziği’nin unutulmayan ismi sanatçı ve bağlama ustası Ali Özütemiz, vefatının 12. yılında anılıyor. Ünlü halk müziği sanatçısı ve bestecisi Kıvırcık Ali, birçok konser verdi ve birçok televizyon programında sevenleriyle buluştu. Ölümünün 12. yılında anılan Kıvırcık Ali'nin ölümü hakkında detaylar merak edildi. Kıvırcık Ali neden öldü? İşte, detaylar...

“Kıvırcık Ali” olarak bilinen Ali Özütemiz 12 yıl önce bugün, 11 Ocak 2011 tarihinde sabah karşı hayatını kaybetti. Peki, Kıvırcık Ali kimdir?

Kıvırcık Ali ölümünün 12. yılında anılıyor! Kıvırcık Ali neden öldü? - Resim : 1

Kıvırcık Ali kimdir?

Kıvırcık Ali lakabıyla bilinen Ali Özütemiz, Tokat'ın Turhal ilçesinin Erenli köyünde dünyaya geldi. Dokuz kardeş olan Kıvırcık Ali, en küçüğü olarak dünyaya geldi. Kıvırcık Ali'nin babası doğumundan 37 gün önce hayatını kaybetmiştir. Çocukluğunda çiftçilik ve çobanlıkyaptığı sürede aynı zamanda köy halkından bağlama çalmayı öğrenip düğün ve cemevlerinde çaldı. İlkokul mezunu olan Özütemiz, 1983'te ağabeyinin desteğiyle İstanbul'a geldi ve burada düğün salonu gibi mekânlarda bağlama çaldı.

 "Kıvırcık" lakabını burada saçlarının kıvırcık olması nedeniyle aldı. 1995'te iki arkadaşıyla birlikte Grup Turnalar'ı kurdu. 1998'de Özütemiz'in ilk solo albümü Gül Tükendi, Ben Tükendim yayımlandı. 2000'deki Isırgan Otu ve 2004'teki Üçüncü Gurbet albümleriyle ticari başarı yakaladı. 2003'te Arzu Şahin ile ortak çalışması olan Düet albümü yayımlanırken 2006 ve 2008'de sırasıyla Geriye Dönün Seneler ve Hepimize Yeter Dünya albümleri yayımlandı.

Kıvırcık Ali neden öldü?

Türk Halk Müziği’nin usta sanatçısı Kıvırcık Ali, Büyükçekmece'de 11 yıl önce "ölüm virajı" olarak bilinen yolda yaptığı kaza sonucu hayatını kaybetti.