Kız arkadaşını dövüp aracını yayaların üzerine süren Görkem Sertaç Göçmen tahliyesine itiraz reddedildi

Savcılığın Bakırköy'de lüks cipini yayaların üzerine sürerek 9 kişinin yaralanmasına neden olduğu iddia edilen üniversite öğrencisi Görkem Sertaç Göçmen'in tahliye edilmesine yaptığı itiraz mahkeme tarafından reddedildi.

Kız arkadaşını dövüp aracını yayaların üzerine süren Görkem Sertaç Göçmen tahliyesine itiraz reddedildi

Bakırköy'de 2 Ekim 2018 tarihinde bir alışveriş merkezinin önünde aracını yayaların üzerine sürdüğü iddiasıyla yargılanan ve 15 aydır tutuklu bulunan sanık Görkem Sertaç Göçmen, dün çıktığı Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı ve müşteki avukatlar Göçmen'in tahliye kararına itiraz etti.

Başsavcılığın itirazını değerlendiren bir üst mahkeme olan Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesi, delillerin büyük oranda toplandığını, sanığın sabit ikametgahta olduğu için kaçma şüphesi olmadığını ve tutuklanmadan beklenen faydanın sağlandığını gerekçe göstererek savcılığın ve şikayetçi avukatların tahliye kararına olan itirazlarını reddetti.

 Ne olmuştu?

Bakırköy'de kız arkadaşını darp eden ve olaya tepki gösteren vatandaşların üzerine aracını süren Görkem Sertaç Göçmen dün tahliye edildi. Babası savcı olan Göçmen'in avukatlığını ise oğlunu savunmak için hakimlik görevinden ayrılan annesi yaptı.

Anne Göçmen Aynur Göçmen, hakimlik yaptığı dönemde kendisine böyle bir dava gelmesi durumunda nasıl bir karar vereceğinin sorulması üzerine "Bu hiç doğru olmaz. Meslek ayrı bir şey" diyerek cevap vermekten kaçınmıştı.

 Lojman penceresinden ateş açmıştı 

Sanık Görkem Sertaç Göçmen hakkında, Ataköy 5. Kısım Dumlupınar Sokağı'nda bulunan, hakim ve savcı lojmanlarının bulunduğu 9 katlı bir binanın 7. katındaki evinin penceresinden parka doğru ateş açarak 2 kişiyi yaraladığı gerekçesiyle dava açılmıştı.

Bu davada, Göçmen'in bir kişiyi "kasten yaralama" suçundan 2 bin lira adli para cezasına çarptırılarak, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmişti.