Kızılelma ve Bayraktar TB3 için heyecanlandıran açıklama! Selçuk Bayraktar, ‘Devrim olacak’ dedi ve ekledi: “Cumhuriyetimizin 100. yılına armağan olsun”

Kızılelma ve Bayraktar TB3 için heyecanlandıran açıklama… “Bayraktar TB3'ün bugün itibarıyla ilk uçuşunu gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullanan BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “TCG Anadolu'ya konuşlanacak olan Bayraktar TB3 ve Kızılelma havacılık tarihinde aslında bir devrimi işaret ediyor." dedi.

Cumhuriyet'in 100. yılına hazırladıkları en büyük sürprizin 20 yıllık hedefleri olan, havacılıkta geleceğin muharebe dünyasında oyun kurucu olmayı ifade eden BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "Kızılelma yüksek bir hedefe, ideale yürümekse bu ilk günden beri en büyük hedefimizdi" dedi.

TEKNOFEST'TE REKORLAR DA "ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİK" DE KIRILDI

Cumhuriyet'in 100. yılına verilebilecek en güzel hediyenin TEKNOFEST'in 3 büyükşehirde gerçekleştirilmesi olacağına inanarak bu projeyi hayata geçirdiklerini belirten Bayraktar, festivalin 3 şehirde de coşkuyla kutlandığını, festivale katılan sayısının da 10 milyonu geride bıraktığını vurguladı.

"1 MİLYONUN ÜZERİNDE REKOR BAŞVURU ALDIK"

Teknoloji geliştirme serüveninde adeta dip dalgası olacak teknoloji yarışmalarına da 1 milyonun üzerinde sayıyla rekor başvuru aldıklarını söyleyen Bayraktar, bunların da 100. yıla damgasını vuran gelişmeler olduğunu vurguladı. Selçuk Bayraktar, "TEKNOFEST, ülkemiz savunma sanayisinde nasıl bir ivme yakaladıysa teknolojinin tüm diğer sivil alanlarında da benzer bir ivmenin, bayrağımızı en yükseğe çekecek nice yüzbinlerce gencin olacağının göstergesi oldu. Bu da ikinci 100 yıla çok daha büyük hayallerle, umutlara bakacağımız anlamına geliyor. Bir anlamda da öğrenilmiş çaresizliğin yıkıldığına işaret ediyor. Bunlar bir anlamda 100. yıla damgasını vurmuş oldu." dedi.

DÜNYA MUHAREBE TARİHİNDE DEVRİM OLACAK

Kızılelma'nın yanında dünyanın ilk SİHA gemisi olacak kısa pistli uçak gemisi TCG Anadolu için tasarladıkları Bayraktar TB3'ü geliştirme çalışmaları yürüttüklerini anlatan Bayraktar, yakın zamanda yer testlerinin, yerden havalanma ve iniş testlerinin gerçekleştirildiğini söyledi. Selçuk Bayraktar, şunları kaydetti:

"Bugün itibarıyla ilk uçuşunu gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. TCG Anadolu'ya konuşlanacak olan Bayraktar TB3 ve Kızılelma havacılık tarihinde aslında bir devrimi işaret ediyor. Nasıl ki dünyada SİHA'larla ilk savaşı Türk orduları Karabağ'da kazandıysa Bayraktar TB2'ler vesilesiyle, filolar halinde uçan ve en gelişmiş hava savunma silahlarını, zırhlı araçları, tankları imha eden Bayraktar TB2'ler sayesinde dünyada muharebe paradigması değiştiyse, Bayraktar TB3 ve Kızılelma'nın TCG Anadolu'ya konuşlanmasıyla da dünya muharebe tarihinde devrim olacak bir çığır açılmış olacak. Bu da Cumhuriyetimizin 100. yılına bir diğer hediyemiz olacak."