KIZILELMA yüksek irtifa uçuş testini başarıyla tamamladı! Selçuk Bayraktar paylaştı… Binlerce beğeni aldı: “Her uçuşta daha yükseğe”

Baykar tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı KIZILELMA yüksek irtifa uçuş testini başarıyla tamamladı.

Baykar tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Bayraktar KIZILELMA, yüksek irtifadaki uçuş testini başarıyla tamamladı.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'ya ilişkin Twitter hesabından videolu bir paylaşımda bulundu. Bayraktar, KIZILELMA'nın test görüntülerini sosyal medyada paylaştı.

Bayraktar, "Her uçuşta daha yükseğe" başlığıyla paylaştığı gönderide, Bayraktar KIZILELMA'nın, dün yüksek irtifadaki uçuş testini başarıyla tamamladığını belirtti.

SERİ ÜRETİM 2024’TE BAŞLIYOR

Şimdiye kadar iki prototipi başarıyla üretilen ve 27 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde TEKNOFEST 2023 kapsamında Atatürk Havalimanı'nda halkla buluşmuştu.

Bayraktar KIZILELMA'nın geliştirme ve üretim faaliyetleri devam ediyor. Milli insansız savaş uçağının, 2024 yılında seri üretimine geçilmesi planlanıyor.