KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin açıklama: Asla kabul edilemez

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına ilişkin, "Bazı milletler gerçekten insafsız olabiliyorlar. Kendi bekaları için başkalarını yok etmeye, başkalarına bu şekilde trajik bir şekilde her türlü kötülüğü ve insan hakları ihlallerini yapmaya çok kolay hazır olabildiklerini gördüm." ifadelerini kullandı.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin açıklama: Asla kabul edilemez

Tatar, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve Şifa Hastanesine ilişkin iddialarıyla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

"ASLA KABUL EDİLEMEZ"

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, İsrail'in saldırılarını büyük bir üzüntü ve endişeyle izlediğini ve bunun "asla kabul edilemeyeceğini" söyledi.

"Yani bu kadar halkın, çoluk çocuk, kadının, sivil insanların, masum insanların bu şekilde perişan edilmeleri, saldırılarda ölmeleri, yaralanmaları kabul edilemez. Orada yaşanan bir insan terörü ve bir bakıma soykırımı tabii ki de. Bu çağda insanın, hiçbir vicdanının kabul etmediği bir olaydır bu. Dolayısıyla ben bu saldırıları tasvip etmiyorum, tasvip etmem de mümkün değil." diyen Tatar, bu olay ile Kıbrıs Türkü olarak, Türkiye'nin Kıbrıs'taki varlığının kendileri için ne kadar değerli olduğunu gördüklerini dile getirdi.

Tatar, şöyle devam etti:

"Belli ki bazı milletler gerçekten insafsız olabiliyorlar. Kendi bekaları için başkalarını yok etmeye, başkalarına bu şekilde trajik bir şekilde her türlü kötülüğü ve insan hakları ihlallerini yapmaya çok kolay hazır olabildiklerini gördüm. O beni korkuttu, bu beni bir kez daha düşündürüyor, endişelendiriyor."

Kıbrıs Türkünün 1960'lı yıllarda Gazze'de yaşananlara benzer bir şekilde katliamlara maruz kaldığını hatırlatan Tatar, Kıbrıs'ta yaşanan katliamlarda dünya devletlerinin seyirci kaldıklarını, Filistin'de benzer durumların yaşandığını ve kendisinin bu saldırılar dolayısıyla "hiç rahat" olmadığını kaydetti.