Klarnet çalarak karpuz satışını artırdı

Edirne İpsala'da daha çok karpuz satabilmek için klarnet çalan Seyfettin İşçi, ilgi odağı oldu.

Düğünlerde klarnet çalan Seyfettin İşçi, kendi ürünleri karpuzları satabilmek içinde  gün boyu klarnet çalmaya devam ediyor. Vatandaşların klarnetli karpuzcu adını taktıkları İşçi, sık sık da istek parça alıyor.

45 yaşında 2 çocuk babası Seyfettin İşçi, karpuzlarını daha çabuk satabilmek kendine göre bir yol buldu. Aynı zamanda düğünlerde klarnet çalan müzisyen İşçi, karpuz satarken de dikkat çekmek için klarnet çalmaya başladı. Klarneti sesini duyan vatandaşlar bu sayede karpuzcu İşçi'nin geldiğini kolaylıkla anlıyarak alışveriş yapıyor. 

Kendi ürettiği karpuzları klarnet eşliğinde satmaya başladığından bu yana satışları artan İşçi halinden memnun. Karpuz alan vatandaşlar İşçi'den istek parça bulunmaktan çekinmiyor. 

İşçi, "Müşteriyi buraya çekmek için klarnet çalıyorum. Kendi ürünlerimizi satıyoruz. Arada sırada da düğünlerde klarnet çalıyorum. Klarnet merakı çocukluğumdan, akrabalarımdan geliyor. Klarnet, keman ve gitar çalıyorum." dedi.

Etrafında satış yapan diğer karpuzculardan fazla satış yaptığını belirten İşçi, "Benim işlerim diğerlerine göre farklı oluyor. 'Klarnetçi karpuzcu' diyorlar bana. Çoğu gelir buradan alır ne kadar kalabalık olsa da." ifadelerini kullandı.

İşçi, şunları kaydetti:

"Herkes istek istiyor benden. Bir zaman sonra sıkılmaya başlıyorsun. Kapatıyorum klarneti. İnsanların hoşuna gidiyor. Gelip bakıyorlar. Yunan ve Alman vatandaşları da geliyor. Sirtaki çalıyorum onlara. Yunan şarkıları çalıyorum. Hoşlarına gidiyor. Soruyorlar 'Devamlı mı çalıyorsun?' diye. Tarlaya giderek orada da müzik çalıyorum. Müzik eşliğinde kavun ve karpuzları büyütüyorum. Bence faydası da oluyor."