Koca bir ülkede domates alarmı... Sakın yemeyin

İngiltere'de domates kıtlığına karşı alarm verildi. Uzmanlar, domates yerine şalgam tüketilmesi gerektiğini aksi takdirde ülkede domates kalmayacağını söylüyor.

Koca bir ülkede domates alarmı... Sakın yemeyin

Dünyada en fazla tüketilen besinlerin başında gelen domatesle ilgili bir ülkede kırmızı alarm verildi. İngiltere'de sebze kıtlığının başlaması nedeniyle uzmanlar tarafından domates yerine şalgam tüketilmesine yönelik öneriler yapılıyor. Uzmanlar domateslerin bu şekilde sorumsuzca kullanılmaya devam edilmesi durumunda kıtlığın kapıda olduğunu dile getiriyor. 

SINIRLAMA GETİRİLDİ

Asda, müşteri başına sadece 3 marul, brokoli, karnabahar alınabileceğini duyururken, Morrisons müşteri başına 2 salatalık, domates, marul ve biber sınırlaması getirdi.

Britanya Perakende Konsorsiyumu'ndan (BCR) yapılan açıklamada, başta domates olmak üzere ülkenin ağırlıklı olarak ithal ettiği bazı meyve ve sebzelerde tedarik sorunu yaşandığı belirtildi.

İngiltere'nin kış aylarında domates ihtiyacının yüzde 95'ini ve marul ihtiyacının yüzde 90'ını İspanya ve Güney Afrika'dan karşıladığı bildirilen açıklamada, krizin birkaç hafta daha sürebileceği, tedarik zincirlerinin yeniden toparlanmasının beklendiği kaydedildi.