Darıca'da sel: 1 ölü 1 ağır yaralı

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Bir depodan yaralı olarak kullanılan 2 kadın işçiden biri hayatını kaybetti. Kurtarılan diğer kadın işçinin durumunun kritik olduğu öğrenildi.

Darıca'da sel: 1 ölü 1 ağır yaralı

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde öğle saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle ilçe merkezi ile bazı mahallelerde yollar sular altında kaldı. Sağanak nedeniyle sürücüler zaman zaman trafikte ilerlemekte güçlük çekti.

Nene Hatun, Fevzi Çakmak ve Kazım Karabekir mahallelerindeki bazı ev ve iş yerlerini de su bastı.

- Depodan güçlükle kurtarılan 2 kadın işçiden biri öldü

Nenehatun Mahallesi Reşat Sokak üzerindeki bir binanın zemininde 2 kişinin su baskınında mahsur kaldığı ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri yönlendirildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, binanın zemin katında mahsur kalan 2 kadın işçiyi çıkararak sağlık ekiplerine teslim etti. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan 2 kişi Farabi Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kadın işçilerden birinin hayatını kaybettiği, diğerinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Yağış nedeniyle ağaçların yerinden söküldüğü, bir vatandaşın sel sularının sürüklediği aracını ağaca bağladığı görüldü.

Yağışa hazırlıksız yakalananlar saçakların altına sığınarak korunmaya çalıştı.

İtfaiye ve Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) ekipleri bölgede su tahliye çalışmaları başlattı.

Bölgede yağışın devam etmesi bekleniyor.

Darıca'da sel: 1 ölü 1 ağır yaralı - Resim : 1

- "Bir afet içerisindeyiz"

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekiplerle sahada olduklarını belirterek, Büyükşehir Belediyesi ve yakın ilçe belediyelerden takviye ekip istediklerini söyledi.

Yağışın hasara yol açtığını aktaran Bıyık, şunları belirtti:

"İlçemiz yoğun bir yağış aldı. Kısa sürede olaya müdahale ettik. Çalışanlarımızı sahaya çağırdık. Topyekun sahada görev yapıyoruz. Sorunları gidermeye çalışıyoruz. Evlerde su baskınları, rögar tıkanmaları var. Kriz masasını oluşturduk. Şu an bir afet içerisindeyiz. Sevindirici tarafı can kaybı yok hamdolsun. Gelen mala gelsin, mal geri gelir ama önemli olan can kaybı olmaması. Can kaybının olmadığı bir afetle karşı karşıyayız. En kısa zamanda toparlayacağız. Yarım saat içerisinde her şey oldu. Yüksek oranda bir yağış gerçekleşti."

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman da muhtarlar ve belediyeyle irtibat halinde olduklarını dile getirerek, ekiplerin sahada görev yaptığını bildirdi.

- TOKAT'TA DA DOLU VE SAĞANAK ETKİLİ OLDU

Darıca'da sel: 1 ölü 1 ağır yaralı - Resim : 2

Tokat'ta öğle saatlerinden sonra şiddetini artıran sağanak ile dolu hayatı olumsuz etkiledi.

Kazova bölgesi Söngüt köyünde öğleden sonra dolu ve sağanak etkili oldu.

Dolu yağışı nedeniyle domates tarlaları ve ekili alanlar beyaza büründü. Dolu, ekili arazilerdeki ürünlere de zarar verdi.

Bölgede sağanak ise aralıklarla devam ediyor.

- YOZGAT'TA 600 TAVUK TELEF OLDU

Darıca'da sel: 1 ölü 1 ağır yaralı - Resim : 3

Yozgat'ta etkili olan sağanak sonucu meydana gelen sel, ekili alanlara zarar verdi, sular altında kalan bir kümeste yaklaşık 600 tavuk telef oldu. 

Yozgat merkeze bağlı Çalılı, Gökçekışla, Başınayayla ve Başıbüyüklü  köylerinde sağanak hayatı olumsuz etkiledi.

 Gökçekışla köyünde sel nedeniyle bir evin duvarı uçtu, Çalılı köyünde bazı evleri su bastı.

Çalılı köyünde Osman Koç'un evinin avlusunda bağlı köpek, sel suları arasında mahsur kaldı.  Havlayarak adeta yardım isteyen köpeği kurtarmak için köylüler seferber oldu. Jandarma ve bir kişinin çabasıyla köpek kurtarıldı. 

Darıca'da sel: 1 ölü 1 ağır yaralı - Resim : 4

Çalılı köyü sakinlerinden Meyrem Tuygun, kendi köylerine yağmurun az yağdığını ancak yukarı köylerden gelen sel sularının evlerini bastığını söyledi.

Yukarı köylerdeki yakınlarını telefonla kendilerini aramaları sonucunda evden ayrıldıklarını ifade eden Tuygun, "Akrabalarımız bizi telefonla aradı sel geliyor diye, biz de evden çıktık. Evimiz şu anda su altında kaldı. Sel sularından dolayı evimize giremiyoruz." dedi. 

- 600 tavuk telef oldu

Darıca'da sel: 1 ölü 1 ağır yaralı - Resim : 5

Gökçekışla köyünde, Gülhan Karaca’ya ait  seralar ve tavuk kümesi sular altında kaldı.

Yaklaşık 2 metre yükselen sular kapalı kümes içerisinde bulunan yaklaşık 600 tavuğu telef etti, seralarda bulunan, çilek, domates, biber ve salatalık zarar gördü.

Köyde incelemelerde bulunan Yozgat Tarım ve Orman İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada sağanak sonucu bir afet oluştuğunu ifade etti.

Özdemir, "Bugün akşam saatlerinde il genelinde etkili olan şiddetli yağmur ve su baskınları ekili alanlara zarar verdi. Şu anda yağmur yağışı devam ediyor ve hasar tespiti yapma imkanı yok. Yarın hasar tespit çalışmaları başlayacak. Birçok köyümüzden ihbarlar geliyor." diye konuştu.