Telefonla taciz etmişti, yakalandı!

Kocaeli’de 2015 yılında bir turizm firmasına ait otobüste yolculuk yapan kadının telefon numarasına ulaşan ve daha sonra taciz eden muavin yakalandı. Muavin tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Telefonla taciz etmişti, yakalandı!

Alınan bilgilere göre, 2015 yılında Kocaeli’de bulunan bir şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan turizm firmasında muavin olarak çalışan Y.D., görevli olduğu otobüste yolculuk yapan bir kadının isim ve irtibat bilgilerine şirket sisteminden ulaştı. Daha sonra kadına cinsel içerikli görüntüler göndermeye başladı. Yaşanan olay sonrasında ismi öğrenilemeyen kadın Y.D.’den şikayetçi oldu. Kadının şikayeti sonrasında Y.D. hakkında dava açıldı. Kocaeli 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Y.D.’nin tutuksuz olarak yargılanmasına karar verildi. Açılan davanın ardından şahsın işine son verildi.

Yapılan incelemelerde Y.D.’nin cinsel içerikli mesajlar gönderdiği ortaya çıktı. Uzun süredir devam eden davada karar çıktı. Mahkeme Y.D.’nin 6 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmasına ve tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Mahkeme heyetinin kararı ardından Y.D. hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Y.D.’nin yakalanması için çalışma başlatan Kocaeli Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, şahsın Başiskele ilçesinde bulunan bir fabrikada çalıştığını belirledi. Ekipler şahsı çalıştığı fabrikada yakalayarak gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde yapılan işlemlerinin ardından şahıs, cezaevine gönderilmek üzere Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi.