Arsa fiyatları 500 bin liraya fırladı! İşte nedeni...

Kocaeli'de Kuzey Marmara Otoyolu arsa fiyatlarını uçurdu. Otoyolun hizmete açılmasının ardından öncesinde 5-10 bin liralarda olan arsa fiyatları 500 bin liraya kadar fırladı. İşte detaylar...

Arsa fiyatları 500 bin liraya fırladı! İşte nedeni...

Kocaeli'de Kuzey Marmara Otoyolu'nun hizmete açılmasının ardından arsa fiyatları uçtu. Fiyatlar 1 yılda yüzde 25 arttı. Daha önce 5-10 bin lira olan arsa fiyatlarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunan Emlakçı Nuriye Köksal, "Kuzey Marmara Otoyolunun yapılması ile birlikte de arsaların dönümü 500 bin TL, 600 bin TL civarında fiyatlar yükselmeye başladı" dedi.

Pandemi sürecinin ve yabancu yatırımcının ilgisinin de fiyatları yükselttiğini ifade eden Köksal, "Pandemi döneminde birçok emlakçımız çok zor bir dönem geçirdi. Ama arsa çalışanlar, tarla çalışanlar bu otoyolumuz sayesinde çok güzel kazançlar elde ettiler” diye konuştu.

Araplardan büyük ilgi

Kocaeli'nin son dönem Arapların gözbebeği olduğunu ifade eden Koksal, "Özellikle Kuveytliler çok fazla arsa alıyorlar. Kendilerine özel siteler yaptırıyorlar. 50, 60 Kuveytli birleşiyorlar, arsayı alıp kendi isteklerine göre siteler yapıyorlar. Onların çalışmalarını görüyorum, birkaç projelerini inceledim. Şu anda emlak sektörü de o yüzden gelişiyor. Yabancıların gelmesiyle fiyatlar daha da arttı” ifadelerini kullandı.