Köksal Engür kimdir? Köksal Engür kaç yaşında ve nereli? Köksal Engür’ün hayatı!

Hayatını kaybeden seslendirme, sinema ve dizi oyuncusu Köksal Engür son yolculuğuna uğurlandı. Leyla ile Mecnun’un ak sakallı dedesi Köksal Engür 77 yaşındaydı. Üsküdar Şakirin Camii'nde düzenlenen cenaze törenine çok sayıda oyuncu meslektaşı katıldı. Peki, Köksal Engür kimdir? Köksal Engür kaç yaşında ve nereli? Köksal Engür neden öldü, hastalığı neydi? İşte Köksal Engür’ün biyografisi…

Köksal Engür kimdir? Köksal Engür kaç yaşında ve nereli? Köksal Engür’ün hayatı!

Leyla ile Mecnun’un ‘Ak sakallı dedesi’ Köksal Engür son yolculuğuna uğurlandı. Sinema ve dizi oyunculuğu ile bilinen Köksal Engür aynı zamanda seslendirme sanatçısıydı. Türkiye'de birçok sinema, dizi ve tiyatro projesinde rol alan usta oyuncu ve seslendirme sanatçısı İsmail Köksal Engür 77 yaşında, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde yaşamını yitirdi. Engür için bugün öğle vakti Üsküdar Şakirin Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

KÖKSAL ENGÜR KİMDİR?

Köksal Engür, 1946'da Kars'ta doğdu. Sanatçı, henüz 10 yaşındayken TRT Ankara Radyosu "Çocuk Saati" programında kısa radyo tiyatrolarıyla mesleğe başladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünü 1969'da tamamlayan sanatçı, TRT'de programlara katılmanın yanında, seslendirme çalışmalarının da temelini attı.

Köksal Engür, Ankara Halkevi, Sahne 9, Ankara Deneme Sahnesi, Çağdaş Sahne, Hodri Meydan Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu ve Küçük Sahne gibi özel tiyatrolar ile Bakırköy Belediye Tiyatrosu ve Devlet Opera ve Balesi yapımlarında rol aldı.

Tiyatroyla sınırlı kalmayıp, sinema ve dizi filmlerde de oynayan sanatçı, "SüngerBob KareŞort" çizgi dizisinde Squitward'ü seslendirdi. Afife Tiyatro Ödülleri'nde 1999'da "Yılın En İyi Erkek Oyuncusu", 2002'de ise "Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Erkek Oyuncusu" seçilen sanatçı, 2005'te 16. Ankara Film Festivali'nde "Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülünü aldı.