Kombiciler vatandaşları uyardı! Doğal gaz faturasını katlayabiliyor! Kombinizi kontrol edin...

Konutlarda ısınmayı ve sıcak su ihtiyacını karşılamayı sağlayan araçlar olan kombiler, kış aylarının gelmesiyle birlikte sık sık gündem olmaya başladı. Havaların soğumasıyla daha fazla kullanılan kombilerle ilgili kullanıcı şikayetleri de artıyor. En önemli şikayet enerji tüketimi, faturayı katlıyor. Peki, kombiler neden faturayı katlıyor? Kombi servisleri detayları açıkladı...

Kombiciler vatandaşları uyardı! Doğal gaz faturasını katlayabiliyor! Kombinizi kontrol edin...

Kışın gelmesi ve havaların soğumasıyla birlikte tüketicilerin gündemi değişti. Son dönemde kombiler, kombiciler ve kombi arızaları çok fazla konuşuluyor oldu. Kombilerin enerji tüketimi, kombi servislerinin yeterli desteği sağlamaması ve kombi arızalarının ardı arkasının kesilmemesi tüketicileri oldukça etkiliyor. Kombi şikayetleri üzerine ortaya çıkan bilgiler tüketicileri şaşırttı. 2021 yılının ilk 11 ayı ve 2022 yılının aynı dönemi kombi şikayetlerinin yüzde 7 artış gösterdiği belirlendi. Şikayetlerin en yoğun olduğu dönem ise 2022 yılının Kasım ayı oldu. 

Tüketicilerin kombi şikayetleri

Tüketicilerin kombi şikayetleri verileri ortaya çıktı. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 2022 yılında şikayetler yüzde 7 artış gösterdi. Bu yıl en çok şikayet edilen konu kombilerin enerji tüketimi oldu. Doğal gaza gelen zamlarla birlikte fazla tüketime sebep olan kombiler sebebiyle faturalar katlandıkça katlandı. Tüketiciler, kombi servislerine neler yapılabileceğini soruyor. Bunun yanı sıra kombi arızaları ve servislerin yeterince yetkin olmaması da tüketicileri bezdirmiş durumda. Sürekli arızalanan kombiler için çağrılan servisler, tüketicilerin kombiyi tamir edip gidiyor, ancak arıza kısa bir süre sonra tekrarlıyor. İşte tüketicilerin ağzından kombi şikayetleri...

“Ben pişman oldum”

“Kombimi 7-8 yıllık süreçte 2 yıldır kullandım. Her yıl bir parça var, küçük bir şey, değiştirmem gerekiyor, o parçada 400-500 TL…. Ayrıca diğer markalara göre 1,5 kat fazla gaz harcıyor. Kaç yere gösterdim, kendi servisleri de çözemedi. Almak isterseniz siz bilirsiniz yine ama naçizane ben pişman oldum.”

“‘Tamam oldu’ deyip gittikten 2 gün sonra aynı arıza devam etti”

“28/08/2022 tarihinde sıfır olarak almış olduğum kombi, 3 aydır arıza veriyor. Kombi 2 dakika ateşleme yapıp duruyor ve ateşleme yapar iken şiddetli bir şekilde sallanıyor bu arıza için yetkili servis geldi baktı. ‘Tamam oldu’ deyip gittikten 2 gün sonra aynı arıza devam etti ve bunun üzerine aynı arızayı onarmak için farklı tarihlerde 4 sefer yetkili servis geldi. Arızayı gideremedi şu kış gününde çok mağdur olduk evimiz buz gibi cihazımın değişimini talep ediyorum. Evime sürekli servis gelmesinden bıktık artık ilgilenmenizi rica ediyorum.”

“5 dakika için beklemeyen servis”

“Kombi bakım hizmeti için nakit ödeme aldılar, ertesi gün öğleden sonra evde olabileceğimizi belirttik, öğleden önce arandık ve işimizi bırakıp koşturduk eve eldik, servis 5 dakika bekleyip ‘evde kimse bulunamadı’ deyip gitmiş. Sonuç bizi işimizden alıkoyup sadece 5 dakika için beklemeyen servis ve çalışmayan kombi. Oysa bakım anlaşmaları için 50 kere aranıyoruz, ödemeler nakit alınıyor, artık bu firma ile bir şey yaparken servisin uyumsuz olduğunu da düşünmek lazım.”

“‘Ek garantide cihaz değişimi yapamıyoruz’ dediler”

“Kombi ilk kurulduğundan beri evime abartısız 30-40 kere servis geldi. 5 kere 1 kart 4 kere 1 kart daha ismini bilmediğim birçok parça değiştiler ama çözüme kavuşturmadılar. Değişim istediğimde de ‘Bu parçayı takalım geçecek’ diye diye yıllar geçti. Ek garanti aldım en sonunda ‘Ek garantide cihaz değişimi yapamıyoruz’ dediler. Bir daha evime kullandığım markada cihaz kesinlikle almayacağım.”

“Kimse buna bir çözüm bulamadı”

“Kombimi 40 dereceye ayarlıyorum ama iki dakika sonra 32 dereceye düşüyor ve orada kalıyor. Bu yüzden de peteklerde istediğim sıcaklık olmuyor. 50 dereceye getirdiğim zaman da o zaman ekran da 40 dereceyi gösteriyor o zaman petekler de ısınmış oluyor. Burada sorun nedir kimse buna bir çözüm bulamadı.”