Konya’da hayvan barınağında vahşet! Hayvanseverler köpekleri dışarı çıkartıyor!

Konya’da hayvan barınağında köpeğe eziyet edildiği anların sosyal medyada paylaşılmasının ardından başlatılan soruşturma sonra polis ekipleri tarafından gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından hayvanseverler Konya Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi önünde toplandı. Sabah saatlerinden itibaren barınak önünde bekleyen hayvanseverler köpekleri dışarı çıkardı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeğe vurarak öldürdüğü görüntüler büyük tepki gördü.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, hayvan barınağında köpeğe eziyet eden M.B., ile S.Ç,. gözaltına alındı. Emniyette ifadeleri alınan 2 şüpheli şahıs, buradaki işlemleri tamamlanmasının ardından ‘Hayvanları Koruma Kanuna Muhalefet’ adliyeye sevk edildi.

Tutuklandılar

Konya'daki hayvan barınağındaki vahşetle ilgili her iki suçlu da tutuklandı. şüpheliler, "Bir ev hayvanına veya evcil hayvana işkence etme" suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konya’da hayvan barınağında vahşet! Hayvanseverler köpekleri dışarı çıkartıyor! - Resim : 1

Konya'da yaşanan vahşetin ardından hayvanseverler yurdun dört bir yanından barınağa akın etti. Barınak önünde toplanan grup hayvanların dışarı çıkarılmasını için yaptığı görüşmeler sonunda, köpekler sağ sağlim barınaktan çıkartılıyor.

Konya’da hayvan barınağında vahşet! Hayvanseverler köpekleri dışarı çıkartıyor! - Resim : 2

Hayvanseverlerin Konya'da hayvan barınağı önündeki bekleyişleri devam ediyor. En son sosyal medyada gündem olan videoda bir aracın barınağa girmesi engelleyen vatandaşlar, poşetlerin içine konulmuş kedileri kurtardı. İşte o video: