Konya'da ithal besi hayvanları veteriner hekimlerin onayından geçiyor

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı veteriner hekimler ilçeye besilik hayvan olarak getirilen hayvanların sağlık kontrollerini yapıyor. Tarım ve Orman Müdürlüğünden gelen veteriner hekimler hayvanların her türlü kontrollerini sağlayarak sağlıklarını kontrol etti.

Konya'da ithal besi hayvanları veteriner hekimlerin onayından geçiyor

Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı veteriner hekimler Konya’nın Beyşehir ilçesinde, işletmelere ithal olarak getirilen hayvanların hepsini tek tek muayene etti. Hayvanların her türlü sağlık kontrolünü sağlayan Tarım ve Orman Müdürlüğü bulaşıcı ve ölümcül hastalıklara karşı önlem almayı hedefliyor. 

Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı veteriner hekimler, ilçeye getirilen ithal hayvanların sağlık kontrollerini yapıyor. Bu çerçevede hayvan tespiti, karantina işlemleri, kan alma, hastalıklarla mücadele, koruyucu aşılama ve sağlık taraması işlemleri yürütülüyor. Yapılan sağlık kontrollerinin ardından ithal hayvanlarda herhangi bir soruna rastlanılmazsa hayvanların beslenme işlemine geçiliyor.

YURTDIŞINDAN İTHAL EDİLEN HAYVANLARIN KARANTİNA İŞLEMLERİ TAMAMLANDI

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Beyşehir ilçesinde faaliyet gösteren işletmelere yurtdışından ithal olarak gelen canlı besilik hayvanların karantina işlemlerinin tamamlandığı belirtilerek, “Hayvanların tespiti, aşılama çalışmaları, hastalıkları yönünden muayene ve laboratuvar testleri için numune alım işlemleri ilçe müdürlüğümüzde görev yapan veteriner hekimler tarafından yürütülmektedir” ifadelerine yer

 

Konya'da ithal besi hayvanları veteriner hekimlerin onayından geçiyor - Resim : 1