Köpeğinin o halini görünce dayanamadı

Bursa'da bakması için başka birine verdiği köpeğine araç çarptığını gören vatandaş, gözyaşlarına boğuldu. "Günahına mı girdim senin" diyerek ağlayan vatandaş, köpeğini öpüp koklayarak acısını azaltmaya çalıştı

Köpeğinin o halini görünce dayanamadı

Bursa İznikte  kaybolan köpeğini arayan bir vatandaş köpeği yol kenarında araç çarpmış ve çamura saplanmış bir şekilde buldu.  24 saattir kurtarılmayı bekleyen köpeği bulan sahipi hemen belediyeyi arayarak yardım istedi. 

Köpeğinin o halini görünce dayanamadı - Resim : 1

Olay yerine gelen köpeğin ilk sahibi ise hayvanını o halde görünce gözyaşlarını tutamadı. "Hata mı yaptım. Bakamadım be oğlum. Günahına mı girdim senin" diye köpeğine seslenen vatandaş, köpeği öperek acısını dindirmeye çalıştı. 

Köpeğinin o halini görünce dayanamadı - Resim : 2

Adem Yavaş adlı vatandaş Karabaş adlı köpeğini bakamadığı için çiftlik sahimi arkadaşı İsmail Okkalı'ya vermişti. Çiftliği bekleyen köpek bir süre sonra ordandan kayboldu. Köpeğin geri dönmemesinden şüphelenen İsmail Okkalı, köpeği aramaya çıktı. Ancak hayvanı yol kenarında araba çaprmış ve çamura saplanmış bir şekilde buldu. Okkalı, zabıtadan yardım istedi, aynı zamanda köpeğin ilk sahibini de aradı. 

Köpeğinin o halini görünce dayanamadı - Resim : 3

Hemen köpeğin olduğu yere koşan ilk sahibi Adem Yavaş, köpeğinin halini görünce ağlamaya başladı. Derin bir vicdan azabı yaşadığı görülen Yavaş, köpeğini öpüp, başını okşayarak acısını dindirmeye çalıştı. Vicdan azabı yaşayan Yavaş, köpeği Karabaş’a "Ben senin günahına mı girdim oğlum. Hata mı yaptım. Senin için yaptım be. Ben sana bakamıyordum ki. Aslanım benim. Bakamadım oğlum. Kurtaracağım ben seni" diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Bakamadım gücüm yoktu. İsmail ağabey ben bakarım deyince seni ona teslim ettim" diyerek baş ucunda üzüntüsünü dile getirdi. Olay yerine gelen İznik belediyesi hayvan barınağı ekipleri, Karabaş’ı saplandığı çamurun içinden çıkarmak için bayıltıcı iğne yaptı. İğnenin etkisiyle sersemleyen köpek ekiplerin yardımı ile çıkarılarak kamyonete konuldu. Karabaş daha sonra tedavisi yapılmak üzere barınağa götürüldü.