İnanılmaz an kamerada

Avustralya'da Sydney'in kuzeyindeki Tuncurry plajında sörf yapan insanlar o sırada hayatlarının en büyük tehlikesini yaşadıklarından habersizdi. Beş sörfçü dalgalarda zaman geçirirken bir köpek balığı yanlarına kadar geldi.

Avustralya'nın Yeni Güney Galler bölgesinde bulunan Tuncurry plajında sıradan bir günde sörf yapmak isteyen insanlar yaşayacaklarından habersizdi. Her zaman olduğu gibi sörf tahtalarıyla denizde dalga kovalayan sporcular, kendilerine yaklaşmakta olan tehlikenin farkında değildi.

O sırada denizdeki canlıları görüntüleyebilmek için havalandırılan drone, şans eseri bir beyaz köpek balığı fark etti. Kıyıya oldukça yakın ve paralel şekilde yüzen yaklaşık 2,5 metre uzunluğundaki korkunç köpek balığı, sörf yapan insanlara doğru yöneldi. Bu sırada drone'u havalandıranlar insanları uyarmak istedi ancak mesafe çok fazlaydı.

Kendilerine doğru yaklaşan köpek balığından habersizce dalga kovalayan sörfçüler mucize eseri devasa canlıyla karşı karşıya kalmadı. Bir sörfçünün 10 metreden daha fazla yanına yaklaşan köpek balığı bir anda yönünü değiştirince bir facia yaşanmadı.

Avustralya kıyılarında sıkça yaşanan köpek balığı saldırılarında her sene insanlar hayatını kaybediyor. Normalde kıyıya bu kadar yakın yüzmeyen bu canlılar, zaman zaman da olsa geldikleri kıyılarda insanlar için büyük tehlike oluşturuyor.

Geçtiğimiz günlerde Bahamalar'da ailesi ile birlikte tatil yapan bir genç kız, 3 köpek balığının saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. Genç kızın bazı uzuvları, köpek balıkları tarafından koparıldığı için bulunamadı.