Kopenhag yenilgisi sonrası sert sözler! Usta isim yıldız futbolcuyu yerden yere vurdu: “Bu kadar takımdan kopuk vurdumduymaz bir futbolcu görmedim”

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 6.hafta müsabakasında Kopenhag’a 1-0 yenilen Galatasaray, Devler Ligi’ne veda etti. Sarı-kırmızılı takım yoluna Avrupa Ligi’nden devam edecek. Galatasaray’ın Kopenhag maçını değerlendiren köşe yazarlarından Levent Tüzemen, “Ben Zaha kadar takımdan kopuk, vurdumduymaz, kaçak güreşen ve canı istediğinde saman alevine benzeyen futbol oynayan bir futbolcu görmedim. Okan Hoca, Kerem'in yerini Zaha uğruna bozmamalıydı” yorumunu yaptı.

Kopenhag yenilgisi sonrası sert sözler! Usta isim yıldız futbolcuyu yerden yere vurdu: “Bu kadar takımdan kopuk vurdumduymaz bir futbolcu görmedim”

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 6.hafta müsabakasında Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Danimarka ekibi Kopenhag’a 58.dakikada Lerager’in attığı golle 1-0 yenildi. Mücadelede etkisiz bir oyun sergileyen Galatasaray, Lerager’in çift sarı karttan kırmızı kart görmesi sonrası baskısını artırsa da beraberlik golünü bulamadı. Ayrıca Tete, Zaha ve Kerem Aktürkoğlu’nun yanı sıra Angelino’nun düşük performansı dikkat çekti.

Kopenhag yenilgisi sonrası sert sözler! Usta isim yıldız futbolcuyu yerden yere vurdu: “Bu kadar takımdan kopuk vurdumduymaz bir futbolcu görmedim” - Resim : 1

GALATASARAY, AVRUPA LİGİ’NDE YOLUNA DEVAM EDECEK

Grubunu bir galibiyet, iki beraberlik ve üç mağlubiyet sonucunda topladığı 5 puanla 3. sırada bitiren Galatasaray, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek. Kopenhag ise Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turunda mücadele edecek.

Kopenhag yenilgisi sonrası sert sözler! Usta isim yıldız futbolcuyu yerden yere vurdu: “Bu kadar takımdan kopuk vurdumduymaz bir futbolcu görmedim” - Resim : 2

GALATASARAY’IN RAKİBİ PLAY-OFF’TAN GELECEK

Sarı-kırmızılı takım play-off turunda, Avrupa Ligi'nde grubunu ikinci bitiren bir ekiple eşleşecek.

Play-off turunda maçlar, 15-22 Şubat'ta oynanacak. Bu müsabakalarda rakibine üstünlük sağlayan ekip, son 16 turuna yükselecek.

Galatasaray’ın Kopenhag’a yenildiği maçı köşe yazarları yorumladı.

Kopenhag yenilgisi sonrası sert sözler! Usta isim yıldız futbolcuyu yerden yere vurdu: “Bu kadar takımdan kopuk vurdumduymaz bir futbolcu görmedim” - Resim : 3

“OKAN HOCA, KEREM'İN YERİNİ ZAHA UĞRUNA BOZMAMALIYDI”

Sabah’tan Levent Tüzemen yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Gurbetçilerimizin Bayern Münih kulübüne yönelik başlattığı yoğun tepkilerden sonra Alman Kulübü Manchester'de adam gibi oynamak zorunda kaldı, Tuchel adam gibi kadro çıkardı ve Bayern, Manchester'ı yenerek hem ayıbını örttü, hem de Galatasaray'ı UEFA Kupası'na taşıdı." Devler Ligi için kurulan kadrodan Galatasaray maalesef ‘Keçiboynuzu’ tadında katkı aldı. Her zaman söylerim; alacağın oyuncu tüccar zihniyetli olmayacak, geldiği kulübe aidiyet duygusuyla bağlı olacak. Ben Zaha kadar takımdan kopuk, vurdumduymaz, kaçak güreşen ve canı istediğinde saman alevine benzeyen futbol oynayan bir futbolcu görmedim. Okan Hoca, Kerem'in yerini Zaha uğruna bozmamalıydı."

Kopenhag yenilgisi sonrası sert sözler! Usta isim yıldız futbolcuyu yerden yere vurdu: “Bu kadar takımdan kopuk vurdumduymaz bir futbolcu görmedim” - Resim : 4

“İKİNCİ YARIYA DEĞİŞİKLİK YAPMADAN BAŞLAMAK HATAYDI”

Fotomaç’tan Serkan Korkmaz ise yazısında şunları kaydetti:

"Okan Buruk'un Kopenhag on birinde hata yaptığını düşünmüyorum. İlk yarıda iki takım da çerçeveyi tutturamamış ama müthiş bir tempo ortaya koymuşlardı. Adamlar, Şampiyonlar Liginin en çok koşan takımı iken tempolarına ayak uydurmak hiç de kolay değildi. İkinci yarıya değişiklik yapmadan başlamak bence hataydı. 2000'deki hikayemiz Kopenhag'da UEFA kupasıyla bitmişti. Bu sezon Kopenhag'da başlayan macera, hazır Sevilla da yokken... Neden olmasın?"

"OKAN BURUK'UN DERS ÇIKARMASI GEREKİYORDU"

Sabah’tan Ömer Üründül ise yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Okan Buruk'un şansının da yardımıyla önemli kazanımlar yaptığı bazı maçlardan ders çıkarması gerekiyordu. Günümüz futbolunda üç fiziki düşüş içindeki forvetle oynarsanız büyük sorunlar yaşanır. Zaten Galatasaray'da kalan 7 kişinin maçlarda canları çıkıyor. Dün de bunları yaşadık. Boey her şeyini yine verdi. Ben en çok Kerem Aktürkoğlu'nun bitmeyen hırsıyla, inanılmaz gayretlerine üzüldüm."

Kopenhag yenilgisi sonrası sert sözler! Usta isim yıldız futbolcuyu yerden yere vurdu: “Bu kadar takımdan kopuk vurdumduymaz bir futbolcu görmedim” - Resim : 5

"GALATASARAY'IN AĞIZDA GÜZEL TAT BIRAKAN FUTBOL ANLAYIŞINI MUTLAKA HATIRLAYACAĞIZ VE BU FELSEFEYİ ALKIŞLAYACAĞIZ"

Sabah’tan Ali Gültiken ise şöyle yazdı:

"Bu grup maçlarının bitiminde Galatasaray'ın ağızda güzel tat bırakan futbol anlayışını mutlaka hatırlayacağız ve bu felsefeyi alkışlayacağız. Ama futbolun özellikle bu seviyelerde hiç hata kabul etmediğini de bir kenara not edeceğiz. Keşke Galatasaray, oyun olarak tatmin duygusuna eriştiği bu grupta sonuç olarak da düşündüğüne ulaşabilseydi. Her şeye rağmen Avrupa'nın bir kenarından devam edebilmek, teselli ikramiyesi olarak kabul edilebilir."