Korhan Berzeg cinayete mi kurban gitti? Emekli cinayet polisi Savaş Kurtbaba tv100’e anlattı: Sır perdesini aydınlatmanın tek çözümü var

Balıkesir'in Gönen ilçesinde geçen yıl kaybolan ekonomist Korhan Berzeg'in kemik parçaları, 312 gün sonra bulundu. Adli tıp ekiplerinin yaptığı analizler sonucunda Berzeg'in öldüğü kesinleşti. tv100 muhabiri Devrim Tosunoğlu ve emekli cinayet polisi Savaş Kurtbaba, bulunan son gelişmeleri aktardı. Kurtbaba, olayın çözümü için detaylı bir baz çalışmasının gerekliliğine vurgu yaparak, bölgedeki telefon sinyallerinin incelenmesinin önemine değindi.

Bir dönem Dünya Bankası’nda çalışan ekonomist Korhan Berzeg, geçen sene 17 Haziran'da Balıkesir'in Gönen ilçesindeki yazlığından dışarı çıktıktan sonra bir daha kendisindan haber alınamadı. Berzeg'in köpeği Tina 74 gün sonra eve dönmesi üzerine ekipler çalışmalarına Tina'yı da dahil etti fakat Berzeg'den herhangi bir iz bulunamadı. Berzeg'i arama çalışmalarına 24 Ekim'de son verilmişti. Berzeg'in kaybolmasından 312 gün sonra bulunan kimlik, kredi kartı ve kıyafet parçaları ekipleri yeniden harekete geçirdi. Bulunan kemik parçaları üzerine analiz yapan adli tıp ekipleri Berzeg'in öldüğünün kesinleştiğini belirtti.

312 GÜN SONRA KEMİK PARÇALARI BULUNDU
tv100 muhabiri Devrim Tosunoğlu ve Emekli cinayet polisi Savaş Kurtbaba olayın gerçekleştirdiği bölgeden sıcak gelişmeleri aktardıö tv100 muhabiri Devrim Tosunoğlu “Geçtiğimiz günlerde köy muhtarı su kanalıyla ilgili bir problemi düzeltirken bir gelişme oldu, kemik buldu. 312 gün sonra kemik parçaları bulundu. Kadavra köpekleri ile arama çalışmaları sürüyor. İlk çalışmalar 130 gün sürmüştü ve hiçbir ize rastlanmamıştı." dedi.

"BU OLAYI ÇÖZEBİLMEMİZ İÇİN TEK ÇÖZÜM BAZ ÇALIŞMASIDIR"
Emekli cinayet polisi Savaş Kurtbaba “84 yaşında bir insanın buraya gelmesi yürüyerek gelme imkanı yok, hep rampa. Bir vasıta ile buraya getirilmiş olma ihtimali yüksek. Bu adamın buraya getirildiğini düşünüyorum. Kafatasının bir bölümü bulunmuş, ekipler bunun üzerinde DNA testleri yapacak. Cesedin taşınıp taşınmadığı adli tıptan gelecek sonuçla belli olacak. Bunlar ortaya çıkmadan net bir şey diyemeyiz. Ceset buraya bırakıldıysa hayvanlar tarafından parçalanmış olabilir, biri bunu parçalayıp ceset parçaları ayrı yerlere de bırakmış olabilir. Kemikler üzerinde deformasyon var mı konusu da kontrol edilecek. Burada detaylı bir baz çalışması yapılması lazım. Bu bölgeye telefonu olan kim girdiyse bu konuda çalışma yapılmalı. Baz çalışması yapılarak olay çözülebilir. Bu olayı çözebilmeniz için tanık, kamera kaydı yoksa bunun tek çözümü baz çalışmasıdır. Çok büyük şans telefonların burada çok iyi çekmesi. Baz çalışmasından başka bir çözüm yok." ifadelerine yer verdi.