Korkutan deprem açıklaması! Naci Görür 'artık uzatmaları oynuyoruz' deyip o ilçeleri uyardı

Beklenen İstanbul depremiyle ilgili deprem uzmanı yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür kritik uyarılarda bulundu.

Korkutan deprem açıklaması! Naci Görür 'artık uzatmaları oynuyoruz' deyip o ilçeleri uyardı

Beklenen büyük İstanbul depreminin etkilerini aktaran 'Derin Uğultu' belgeselinin galasına Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür de katıldı. Olası depreme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Görür, artık 'uzatmalara' geçildiğini söyledi.

"Artık uzatmaları oynuyoruz"
İstanbul'un en az 7.2 büyüklüğünde deprem tehdidi altında olduğunu belirten Prof. Dr. Görür, ''30 sene içerisinde deprem olma olasılığı yüzde 64 olarak karşımıza çıkıyor. 2022 yılına geldiğimize göre artık uzatmaları oynuyoruz'' dedi.

En fazla tehdit altında olan yerler neresi?
Prof. Dr. Görür, deprem anında daha fazla risk altında olabilecek bölgeleri de bir kez daha hatırlattı. Görür, ''Haliç'ten başlayıp Silivri'ye kadar kıyıdan itibaren 10 kilometre şerit içerisindeki yerleşim alanları daha fazla tehdit altında olacak'' diye konuştu. Görür'ün işaret ettiği bölgede Beyoğlu, Fatih, Zeytinburnu, Bakırköy, Avcılar, Beylikdüzü, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Silivri ilçeleri yer alıyor. 

 "Cehennemin içi"
Marmara Denizi'nde kıyıdan 8-9 kilometre uzaklıktaki fayın İstanbul'a etkisinin büyük olması beklenirken Prof. Dr. Görür, geçen ay da uyarıda bulunmuştu. Prof. Dr. Görür, Avrupa yakasında Silivri'ye kadar olan tüm bölgeyi 'Cehennemin içi' olarak tanımlamıştı.

"Heyelanları harekete geçirebilir"
Görür, bu bölge için ''Karada aktif faylar yok ancak, denizdeki hareket buradaki fayları da etkileyebilir. 7.2 büyüklüğündeki bir deprem, Küçükçekmece'den Büyükçekmece'ye kadar olan bölgede heyelanları harekete geçirebilir'' diye konuşmuştu.