İnsan üzerindeki ilk sonuçlar açıklandı

Tüm dünyanın 24 saat mesai yaptığı korona virüs aşısı için flaş gelişme! Bir firma insanlar üzerinde yapılan ilk testin sonuçlarını paylaştı ve aşı yapılan kişilerin virüse karşı antikor geliştirdiğini duyurdu.

İnsan üzerindeki ilk sonuçlar açıklandı

Yeni tip korona virüse (Covid-19) karşı insanlarda ilk aşı deneyini gerçekleştiren bir firma, ilk verilerin olumlu olduğunu, aşı yapılan kişilerin virüse karşı antikor geliştirdiğini duyurdu.

ABD'li şirket 17 Mart’ta başlayan insanlar üzerindeki deneylerin birinci fazının ilk sonuçlarını açıkladı. Birinci fazda aşının küçük bir grup üzerinde güvenilirliği test edildi.

Henüz bilimsel bir yayında yer alamyan sonuçlara göre, deneye katılan sekiz kişinin hepsinin Covid-19 geçirip antikor geliştirdiği ya da varolan antikor seviyesinin arttığı gözlemlendi. En fazla yan etkinin yüksek dozda aşı yapılan üç kişide görüldüğünü belirten şirket bu yan etkilerin çok ciddi olmadığını ve çözüldüğünü ifade etti. Ancak yan etkilerin ne olduğu belirtilmedi.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), şirketin deneyin daha geniş bir grup insanda uygulaması yapılan ikinci fazına geçmesi için onay verdi. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre firma, dünyada insan deneylerine başlayan sekiz potansiyel Koronavirüs aşısı geliştiricisinden biri.