Uludağ'da skandal! Tedbirleri hiçe sayıp partilediler!

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da tatilciler, kısıtlamaya ve korona virüs tedbirlerine umursamadan, günün ilk ışıklarına kadar parti verdi. Sosyal mesafe ile maske kuralına uymayan otel işletmecisine ve eğlenen gruba idari para cezası uygulandı.

Uludağ'da skandal! Tedbirleri hiçe sayıp partilediler!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları sürürken, Uludağ'da bulunan birçok otel, geçtiğimiz hafta sonu tatilciler ile doldu. Sosyal mesafe ve maske kuralına dikkat edilmeden yapılan eğlence partilerinin görüntüleri ortaya çıkarken, vatandaşlar durumu tepki gösterdi. Uludağ'da bir otelde kalan 10 kişilik müşteri grubunun terasta, müzik eşliğinde sosyal mesafe ile maske kuralına uymadan eğlenmeleri üzerine otel işletmecisine ve eğlenen gruba idari para cezası uygulandı.

Maske ve sosyal mesafeye aldırılmadı

Gündüz, karların üstünde kayanlar pistlerde yoğunluk oluştururken, akşam da eğlence görüntüleri tepki çekti. Farklı otellerde düzenlenen eğlencelerde, koronavirüs kısıtlama kuralları arasında yer alan maske ile sosyal mesafeye aldırılmadığı dikkat çekti. Pek çok noktada müzik eşliğinde kalabalık grupların geç saatlere kadar eğlendiği gözlendi.

Uludağ'da skandal! Tedbirleri hiçe sayıp partilediler! - Resim : 1

Vatandaşlar duruma tepki gösterdi

Uludağ'da tatil yapanların eğlence ve kayak pistlerindeki görüntülerinin yayınlanması üzerine sosyal medya kullanıcısı pek çok vatandaş, duruma tepki gösterdi. Koronavirüs kısıtlama kararlarına eşit olarak uyulması gerektiğini iddia etti.

Uludağ'da skandal! Tedbirleri hiçe sayıp partilediler! - Resim : 2

Ceza yağdı

Geçen hafta Uludağ'da bir otelde kalan 10 kişilik müşteri grubunun terasta, müzik eşliğinde sosyal mesafe ile maske kuralına uymadan eğlenmeleri üzerine otel işletmecisine ve eğlenen gruba idari para cezası uygulandı. Maske takmamak ve sosyal mesafeye uymamaktan 10 kişilik gruba toplam 76 bin 380 TL para cezası uygulandı.