Yeni korona virüs vakası görülmeyen iller

Türkiye'nin korona virüse karşı verdiği mücadele meyvelerini vermeye başladı. İlk olarak 81 ile yayılan vakalar temizlenmeye başladı ve yeni korona virüs vakasına rastlanmadı. İşte o iller...

Yeni korona virüs vakası görülmeyen iller

Önce dünyayı, ardından da Türkiye'yi etkisi altına alan korona virüse karşı mücadele sürüyor. Önce Gümüşhane, Bartın, Burdur ve Tunceli'de korona virüs vakalarına rastlanmamaya başlandı. Ardından da yeni iller eklendi. Bugün de Artvin ve Sivas'tan iyi haberler geldi.

Artvin'de son 17 günde vakaya rastlanmadığı açıklanırken, Sivas'ta da son 3 gün içinde hiç vaka çıkmadığı açıklandı. Yetkililer, vaka çıkmamasına rağmen tedbirlerin elden bırakılmaması çağrısında bulundu.

Sivas Valiliği açıkladı

Sivas'ta son 3 gündür yeni korona virüs vakasının tespit edilmediği açıklanırken, "Halkımızın çoğunluğu tedbirlere uymakta. Son 3 gün içerisinde vaka olmaması da bunun en somut göstergesi. Normalleşme için sunduğunuz katkılardan dolayı tüm Sivas halkına teşekkür ediyoruz" denildi.

Hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan iller arasında olmamasına rağmen tedbirlerin yoğun olarak uygulandığı Sivas'ta, bir süre önce de maske takılması zorunlu hale getirilmişti.

Camilerden anons yapıldı

Son 3 günde vaka görülmemesinin rehavete yol açmaması için de uyarılara devam edildi. Kentte öğle ezanının ardından tüm camilerden, bahar ayı ile birlikte halkın sokağa çıkma eğiliminin artabileceği uyarısı yapılarak, koronavirüs ile etkin mücadele için tedbirlere uyulması çağrısı yinelendi.

Son 3 günde vakaya rastlanmamasından memnun olan Sivaslılar, şehirde koronavirüs tedbirlerinin üst seviyede olduğunu belirtti. Kentte yaşayanlar, valiliğin belirlediği kurallara azami ölçüde uymaya gayret gösterdiklerini dile getirdi.