Yer: istanbul Havalimanı... Korona virüslü bir yolcu ile ilgili korkutan tespit!.. Bakan Koca'dan açıklama geldi!

Singapur Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada İstanbul'dan gelen bir uçakta yer alan bir yolcuda korona virüs tespit edildiğini açıklamıştı.

Yer: istanbul Havalimanı... Korona virüslü bir yolcu ile ilgili korkutan tespit!.. Bakan Koca'dan açıklama geldi!

Bakan Koca'dan İstanbul’dan kalkan uçakta korona virüs iddiasına yanıt:

Singapur’da Korona virüs tanısı konan yolcu, Fransız vatandaşıdır. Londra’dan Singapur’a giden transit bir yolcudur. Uçağımız yolcusuz olarak dönüş yapmıştır. Mürettebat, tedbiren 14 gün gözetim altında tutulacaktır.

Habertürk'ün haberine göre korona virüs tespit edilen yolcu Londra'dan İstanbul Havalimanı'na geldi ve buradan transit uçuşla Singapur'a hareket etti. Yolcunun İstanbul Havalimanı'nda toplam 22 dakika geçirdiği tespit edildi.

Türk Hava Yolları'nın İstanbul'dan Singapur'a giden uçağında bulunan bir yolcuda korona virüs tespit edildiği açıklandı.

Uçağın Singapur'a iniş yapmasının ardından bir yolcuda korona virüs tespit edilmesi nedeniyle uçakta bulunan 200 yolcunun testlerden geçirildiği duyuruldu. Singapur Ulaştırma Bakanlığı, uçağın yapacağı geri dönüş uçuşunun iptal edildiğini ve uçağın boş bir şekilde İstanbul'a geri gönderildiği belirtildi.

Habertürk'ün haberine göre, korona virüs tespit edilen yolcu İstanbul Havalimanı'nın transit yolcularından biriydi. Londra'dan İstanbul'a gelen yolcu buradan transit geçiş yaparak Singapur'a giden uçağa bindi.

Korona virüs tespit edilen yolcunun İstanbul Havalimanı'nda 22 dakika kaldığı öğrenildi.

Havalimanının büyüklüğü düşünüldüğü zaman yolcunun bu süre zarfında sadece uçağından inerek diğer uçuşuna yetiştiği tahmin ediliyor.

Öte yandan TK54 sefer sayılı uçuşu yapan uçağın İstanbul'a döndüğü ve havalimanına inmesinin ardından gerekli dezenfeksiyon işlemlerinden geçirildiği bildirildi.

Singapur'da korona virüs salgının başından bu yana 112 vaka görülmüştü. Ancak enfekte kişilerin çok önemli bir bölümü hastalığı atlatmış ve tutuldukları hastanelerden taburcu edilmişti.