Korona virüsü salgınında bugün!

ABD New Jersey'de Kovid-19'dan ölen Türkler'in sayısı 5'e yükseldi. İspanya'da Kovid-19 salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 950 artarak 10 bin 3'e çıktı. Dünya genelinde korona virüsten iyileşen kişi sayısı 200 bini aştı. İşte son gelişmeler…

Korona virüsü salgınında bugün!

Brezilya'da Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 299'a ulaştı

Dünya genelinde korona virüs vaka sayısı 1 milyonu geçti. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 51 bin 354'e yükseldi. 

ABD'de yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 1047 artarak 5 bin 137'ye yükseldi.

İngiltere'de korona virüs nedeniyle son 24 saatte 569 kişi hayatını kaybetti. Ülkede toplam ölü sayısı 2 bin 921 kişiye yükseldi. İngiltere'de 33 bin 718 korona virüs vakası bulunuyor.

İspanya'da Kovid-19 salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 950 artarak 10 bin 3'e çıktı.

Dünya genelinde yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) iyileşen kişi sayısı 200 bini aştı.

Rusya'da COVID-19 yeni vaka sayısı son 24 saatte rekor artışla 3 bin 548'e sıçradı. Rusya'da korona virüs salgını nedeniyle toplam ölü sayısı da 30'a çıktı.

Belçika'da yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınında vaka sayısı son 24 saatte bin 384 artarak 15 bin 348'e ulaşırken, ölü sayısı 183 artışla bin 11 oldu.

İran'da son 24 saatte yeni tip korona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 124 artarak, 3 bin 160'a yükseldi.

Suudi Arabistan, daha önce karantinaya alarak giriş çıkışları yasakladığı Mekke ve Medine'de tam gün sokağa çıkma yasağı ilan etti.

TÜM DÜNYADAN KORONA VİRÜS GELİŞMELERİ

Mekke ve Medine'de sokağa çıkma yasağı

Suudi Arabistan, 25 Mart'ta korona virüs önlemleri kapsamında karantinaya alarak giriş çıkışları yasakladığı Mekke ve Medine'de sokağa çıkma yasağı uygulanmasına karar verdi. Öte yandan karantinada bulunan Riyad için herhangi bir açıklama yapılmadı.

New York'ta, virüs nedeniyle ölenlerin sayısı 2220 oldu

New York sokakları boşalırken, dışarı çıkan az sayıda insanın da maske taktığı görüldü. Evsizlerin görüldüğü sokaklarda ambulans trafiği dikkatlerden kaçmadı. Evsizler sokaklarda kalmaya devam ederken, şehirdeki ambulans trafiği ise dikkat çekiciydi.

Yunanistan'da El. Venizelos kruvaziyeri koronavirüs nedeniyle karantina altına alındı

Yunanistan’ın Pire Limanı’nda, El. Venizelos isimli kruvaziyerin, yolcu ve mürettebatta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilmesi nedeniyle karantina altına alındığı bildirildi.

Yunan basınındaki haberlerde, İspanya ve Türkiye’deki bazı limanlara uğradıktan sonra Pire Limanı’na geldiği belirtilen gemide en az 120 kişide Kovid-19 tespit edildiği belirtildi.

34’ü mürettebattan, toplam 383 kişi bulunan gemideki yolcular arasında Türk vatandaşlarının da bulunduğu belirtilen haberlerde, Yunan ANEK şirketine ait geminin Türk firmalar tarafından kiralandığı ve Türkiye - İspanya arasında sefer yaptığı ifade edildi.

Öte yandan, başkent Atina yakınlarındaki Riçonas sığınmacı kampının koronavirüs nedeniyle karantinaya alındığı bildirildi.

Yunan makamları, kamptaki 20 kişide virüs tespit edilmesi nedeniyle kampa giriş ve çıkışların yasaklandığını açıkladı.

Tokyo'da bir günde 97 Kovid-19 vakası tespit edildi

Japonya'nın başkenti Tokyo'da bir günde 100'e yakın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasının tespit edildiği açıklandı.

Ulusal basında çıkan haberlere göre, Tokyo Metropol Valiliği, Kovid-19 salgınının son durumuna ilişkin bilgileri paylaştı.

Valilik, bir günde 97 vaka tespit edildiğine ve bu sayının yeni bir rekor olduğuna dikkati çekti.

Böylece Tokyo'da toplam vaka sayısı 684'e yükseldi.

Japonya'da koronavirüsten kaynaklanan vaka sayısı 3 bin 400'e yaklaşırken, 82 kişi de hayatını kaybetti.

Vaka sayısında başkenti, Osaka 278, Çiba 190, Hokkaido ve Aiçi 183'er, Kanagawa 181, Hyogo 164, Saitama ise 104 vakayla izledi.

Afganistan'da Kovid-19 vaka sayısı 239'a yükseldi

Afganistan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Vahid Mayar, ülke genelinde daha önce 174 olarak açıklanan Kovid-19 vaka sayısının 239'a çıktığını bildirdi.

En çok vaka sayısının Herat ve Kabil'de görüldüğünü ifade eden Mayar, Kovid-19 salgınını önlemek için başta başkent Kabil olmak üzere birçok kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini söyledi.

Mayar, Afganistan vatandaşlarının İran'dan dönüşlerinin devam etmesinin Kovid-19'un yayılmasına neden olduğunu kaydetti.

Kovid-19 vakalarının artmaya başlamasıyla ülke genelinde eğitime ara verilirken, Nevruz ve Çiftçi Bayramı'nın yanı sıra tüm spor etkinlikleri iptal edilmiş, günlük resmi çalışma süreleri de 8 saatten 5 saate indirilmişti.

Ülkede Kovid-19 nedeniyle şimdiye kadar 4 kişi hayatını kaybetti.

ABD New Jersey'de Kovid-19'dan ölen Türkler'in sayısı 5'e yükseldi

ABD’nin New Jersey (NJ) eyaletinde bir Türk'ün daha yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaşamını yitirdiği bildirildi.

New Jersey’in Paterson şehrinde oturan Türk asıllı 85 yaşındaki H.K'nin, Kovid-19 salgını nedeni ile tedavi gördüğü hastanede vefat ettiği belirtildi.

Paterson şehrindeki Saint Joseph Hastanesinde bir süredir yoğun bakımda tutulan H.K.'nin salı günü yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Karaçay Türk toplumunun bir üyesi olduğu ifade edilen H.K.'nın vefat haberi akrabaları tarafından sosyal medyada paylaşılırken, New Jersey eyaletinde Kovid-19 kaynaklı Türk toplumu kayıplarının şimdiye kadar sadece Paterson'da görüldü.

H.K. ile Paterson şehrinde Kovid-19 sebebi ile öldüğü belirlenen Türklerin sayısı 5’e yükseldi. Şehirde bulunan hastanelerde halen bazı Türk vatandaşlarının korona virüsü teşhisi ile tedavisinin devam ettiği açıklandı.

Son vefat haberi ile birlikte ABD genelinde Türk toplumu üyelerinden Kovid-19 nedeniyle vefat eden sayısı 6’ya yükselmiş oldu.

İran'da ölü sayısı artmaya devam ediyor

İran'da son 24 saatte yeni tip korona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 124 artarak, 3 bin 160'a yükseldi.

Devlet televizyonunun haberine göre, Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle ülke genelinde 124 kişinin daha hayatını kaybettiğini, tespit edilen yeni vaka sayısının ise 2 bin 875 olduğunu açıkladı.

Cihanpur böylece toplam ölü sayısının 3 bin 160'a, vaka sayısının da 50 bin 468'e ulaştığını belirtti.

Koronavirüse yakalanan hastalardan 3 bin 956'sının durumunun ağır olduğunu kaydeden Cihanpur, 16 bin 711 kişinin ise tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildiğini aktardı.

İran'da Kovid-19'un ilk kez 19 Şubat'ta Kum kentinde tespit edildiği duyurulmuştu.

Belçik'da panik büyüyor

Belçika'da yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınında vaka sayısı son 24 saatte bin 384 artarak 15 bin 348'e ulaşırken, ölü sayısı 183 artışla bin 11 oldu.

Belçika Kriz Merkezi'nden yapılan açıklamada, ülkede son 24 saatte 584 kişinin daha tedavi altına alınmasıyla hastaneye kaldırılan kişi sayısının 6 bin 716'ya ulaştığı belirtildi.

Kovid-19 görülen kişi sayısının bin 384 artarak 15 bin 348'e çıktığı ifade edilen açıklamada, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının da 183 artışla bin 11 olduğu bildirildi.

Hayatını kaybedenlerin yüzde 40'ının 80 yaş üstü, yüzde 93'ünün de 65 yaş üstü kişiler olduğu kaydedilirken, Belçika genelinde 15 Mart'tan beri iyileşen hasta sayısının 2 bin 495 olduğu aktarıldı.

Brüksel bölgesi Sağlık Bakanı Alain Maron ise Kovid-19 şüphesiyle kendisini karantinaya aldığını duyurdu.

Fransa’da ölü sayısı 4 bini geçti

Fransa’da korona virüse bağlı hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bini aştı.

Korona virüs salgını Avrupa’da etkisini arttıramaya devam ediyor. Fransa’da korona virüse bağlı hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bini aştı. Fransa Sağlık Direktörü Jerome Salomon, yaptığı açıklamada korona virüse bağlı hayatını kaybedenlerin sayısının son 24 saatte 509 kişi artarak 4 bin 32’ye ulaştığını duyururken, 6 bin 17 kişinin ise yoğun bakımda olduğunu bildirdi. Salomon, ülke genelinde toplam korona virüs vaka sayısının 56 bin 989 olduğunu açıklarken, taburcu olan hasta sayısının ise 10 bin 934 olduğunu ifade etti.

Öte yandan Salomon, açıklanan verilere evde ve huzurevlerinde gerçekleşen ölümlerin dahil edilmediğini aktardı.

ABD, Kovid-19 salgını nedeniyle Rusya'dan tıbbi ekipman satın aldı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Rusya'dan tıbbi ekipman satın aldıklarını bildirdi.

Ortagus, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yayımlayarak, yapılan anlaşmanın yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında gerçekleştirildiğini belirtti.

ABD'nin, Kovid-19 salgını konusunda küresel bir mücadele verdiğini ancak çözümün tek başına sağlanamayacağını belirten Ortagus, şunları kaydetti:

"30 Mart'ta Başkan Trump ve Başkan Putin arasında yapılan telefon görüşmesinin ardından ABD, 1 Nisan'da New York'a varan ve solunum cihazı ile kişisel koruyucu ekipmanların da olduğu bir uçak dolusu tıbbi malzeme satın almıştır. Her iki ülke de geçmişte kriz zamanlarında birbirlerine insani yardım sağlamıştır ve gelecekte de sağlayacaktır. Hepimizin hayatını tehdit eden ortak bir düşmanın üstesinden gelmek için birlikte çalışma zamanı."

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Rusya’dan, Kovid-19'la mücadele kapsamında ABD'ye gönderilen ve tıbbi ekipman taşıyan "AN-124" tipi askeri kargo uçağı, New York Uluslararası Havalimanı JFK’ye indi.

Rusya Savunma Bakanlığı da tıbbi ekipman ve maske taşıyan uçağın, Moskova bölgesindeki Çkalovsk Askeri Havaalanı'ndan ABD'ye gönderildiğini açıklamıştı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, dün "Rusya tarafından ABD'deki kötü epidemiyolojik durum kapsamında tıbbi ve koruyucu ekipman yardımı teklif edildi. (Donald) Trump, bunu şükranla kabul etti." ifadelerini kullanmıştı.

Avustralya’da koronavirüsten ölenlerin sayısı 23’e yükseldi

Avustralya’da, yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) hayatını kaybedenlerin sayısı 23’e, vaka vakası 5 bin 105’e çıktı.

Queensland ve Victoria Eyalet Sağlık Bakanlıklarından yapılan açıklamada, Kovid-19’a yakalanan biri 85 yaşında erkek, diğeri 70 yaşının üzerindeki kadının tedavi gördükleri hastaneden hayatını kaybettiği bildirildi.

Yaşanan can kayıplarıyla ülke genelinde Kovid-19 kaynaklı hayatını kaybedenlerin sayısı 23’e yükselirken koronavirüse yakalananları sayısı 5 bin 105’e çıktı.

İlk görüldüğü ocak ayının sonundan itibaren virüse yakalanan 422 kişinin iyileştiği kaydedildi.

Sağlık ihtiyaçları, egzersiz, temel yiyecek ve ihtiyaç malzemelerinin temini, işe veya okula gitmek haricinde evden çıkılmaması kurallarının yürürlükte olduğu Avusturalya'da, yurt dışından gelenler zorunlu karantinaya alınıyor.

Ülkede, açık veya kapalı alanlarda hane halkı dışında ikiden daha fazla kişinin bir araya gelmesi yasaklanmış durumda.

Acil durumlar dışında akraba ve ev ziyaretlerinin de yasaklandığı ülkede kurallara uymayanlar para ve hapis cezasına çarptırılıyor.

İsrail Sağlık Bakanı Litzman ile eşine Kovid-19 teşhisi kondu

İsrail Sağlık Bakanı Yaakov Litzman ile eşinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığı bildirildi.

İsrail Sağlık Bakanlığı Basın Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, 71 yaşındaki Sağlık Bakanı Litzman ile eşine Kovid-19 testi yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, Bakan Litzman ile eşinin testlerinin pozitif çıktığı kaydedildi.

Bakanın görevini evinden yürütmeye devam edeceği vurgulandı.

Öte yandan İsrail'deki koalisyon hükumetinin ortağı olan Ultra-Ortodoks (Haredi) Yahudi Birleşik Tevrat Partisi (Yahudot HaTora) Başkanı Litzman'ın sağlık durumundan Başbakan Binyamin Netanyahu'nun da haberdar edildiği bilgisine yer verildi.

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, İsrail'de vaka sayısı 6 bin 92'ye, hayatını kaybedenlerin sayısı 26'ya yükselmişti.

Ukrayna'da vaka sayısı 804'e yükseldi

Ukrayna Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, vaka sayısının 135 artarak 804’e yükseldiği kaydedildi. Açıklamada, 3 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısının 20’ye çıktığı, 13 hastanın iyileştiği ifade edildi. Ukrayna hükümeti ülke genelinde 24 Nisan’a kadar ilan ettiği tedbirler kapsamında, dışarıda iki kişiden fazla gruplar şeklinde hareket edilmesini yasakladı. 10’dan fazla kişinin katıldığı kültürel, sportif, sosyal ve dini etkinlikler de yasaklanırken parklar, meydanlar ve dinlenme merkezleri kapatıldı.

Kazakistan'da 22 yeni vaka

Kazakistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, 22 kişide daha virüse rastlanmasının ardından vaka sayısının 402'ye yükseldiği bildirildi. Kazakistan Dışişleri Bakanlığı ise Çin'in gönderdiği tıbbi ekipmanların Almatı kentine ulaştığını aktardı

Kırgızistan'da vaka sayısı 116'ya çıktı

Kırgızistan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kasımbek Mambetov, 5 kişide Kovid-19'un tespit edilmesinin ardından vaka sayısının 116'ya yükseldiğini duyurdu. Ülkede 5 hastanın iyileştiğini bildiren Mambetov, 1700'den fazla kişinin gözetim altında tutulduğunu kaydetti. Bişkek Olağanüstü Hal Büro Başkanı ve İçişleri Bakan Yardımcısı Almazbek Orozaliyev de 25 Mart'ta ilan edilen OHAL kapsamında başkent Bişkek'te araç sahiplerinin trafiğe çıkmak için gerekli izinleri elektronik ortamda alması gerektiğini duyurdu.

Özbekistan'da 17 yeni vaka

Özbekistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 17 kişide daha virüs tespit edildi ve böylece vaka sayısı 190'a ulaştı. Diğer yandan Özbekistan hükümeti, Kırgızistan ve Afganistan'a gıda ürünleri ve tıbbi ekipmanlardan oluşan insani yardım malzemeleri gönderdi. İlk Kovid-19 vakasının 15 Mart'ta tespit edildiği Özbekistan'da 2 kişi hayatını kaybetmişti.

Gürcistan ve Ermenistan'da vaka sayısı arttı

Gürcistan hükümeti son bir gün içinde 15 kişide daha virüse rastlanmasıyla vaka sayısının 130'a çıktığını bildirdi. Ermenistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada da 92 kişi de daha virüsün tespit edilmesinin ardından vaka sayısının 663'e yükseldiği, ölü sayısının ise 1 artarak 4'e çıktığı kaydedildi.