Çin'deki hayvan pazarları tekrar açılmaya başladı

Korona virüsün (Covid-19) çıkış yeri olarak belirtilen Çin'in Vuhan kentindeki hayvan ve deniz ürünleri pazarları tekrar açılmaya başladı.

NY Post’un haberine göre, Çin'in Vuhan kentindeki kısıtlamaların ve karantina kurallarını kaldırılmasının ardından, kentte bulunan ve en büyük hayvan ve deniz ürünleri pazarı olan bilinen Baishazhou pazarı tekrar açıldı. İnsanların alışveriş yapmaya başladıkları belirtildi.

ABD’li yetkililer uyarılarda bulunmuştu

Haberde, ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) Başkanı Dr. Anthony Fauci’nin, hayvan ve balık pazarlarının kapatılmamasına yönelik yaptığı açıklamada, “Bu sıra dışı insan-hayvan temasından çıkan o kadar çok hastalığa sahip olduğumuzda neden kapatmadığımızı anlamıyorum. Bunu anlamak için başka neler olması gerektiğini bilmiyorum.” ifadelerini kullandığı belirtildi.

Öte yandan, Güney Karolina Senatörü Lindsay Graham’ın, hayvan ve deniz ürünleri pazarlarının kapatılması çağrısında bulunarak, “Eğer bu pazarları kapatmazsanız ticaret ilişkimiz değişecek. Çin dünyaya nasıl yardım edebilir? Bu pazarları kapatarak.”dediği ifade edildi.