Petrol fiyatları talep endişesiyle düştü

Koronavirüs vaka sayılarının artışı ile tedbirlerin artırılması beklentileri petrol piyasalarını fiyatladı. Petrol fiyatları, talep endişeleriyle düştü.

Petrol fiyatları talep endişesiyle düştü

Koronavirüs vaka sayılarında artış petrol fiyatlarını düşürdü. Tedbirlerin artırılmasına ilişkin beklnetilerin ardından sabah saatlerinde brent petroldeki kayıp yüzde 0,57'yi gördü. Brent petrol an itibarıyla 65 doların altında işleme giriyor.

Avrupada Almanya kısıtlayıcı tedbirleri artırmayı düşünen son ülke. Yeni vaka sayılarında artış yaşanırken mevcut karantinanın beşinci aya da uzatılması için bir taslak öneri hazırlandı.

Axi kıdemli küresel piyasa stratejisti Stephen Innes, Reuters’e yaptığı açıklamada “gerçek şu ki talepte tam bir toparlanma için daha çok yolumuz var ve petrol piyasası için esas destek, üretim kapasitesindeki rekor çekilme seviyeleri” dedi.

Arz cephesinde; salgın yüzünden talebin alt üst olması ile OPEC+ piyasayı desteklemek için istisnai üretim kesintileri uyguladı. ABD’de sondajcılar, fiyatlarda daha önce yaşanan artış üzerine Ocak’tan bu yana en çok sayıda kule ekleyerek kazanmaya başlıyor.