Koronavirüs yeniden hortladı! Dünyayı tehdit eden Eris varyantının 10 semptomu belli oldu! Bu belirtiler varsa hemen test yaptırın

Tüm dünyayı etkisine altına alan koronavirüsün ortaya çıkan yeni varyantı korku yarattı. Uzmanlar İngiltere’de hızla yayılan Eris varyantının 10 semptomunu açıkladı.

Koronavirüs yeniden hortladı! Dünyayı tehdit eden Eris varyantının 10 semptomu belli oldu! Bu belirtiler varsa hemen test yaptırın

2019 yılının Aralık ayında Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs, 3 yılı aşkın süredir tüm dünyayı etkisi altına alıyor. Son olarak zayıf olan Omicron’un alt varyantı olan XBB.1.5 dünyayı alarma geçirdi. İngiltere başta olmak üzere dünya genelinde vaka sayıları yeniden artış göstermeye başladı.

VAKALAR ARTIŞA GEÇTİ

Son çalışmalar İngiltere'de her 7 vakadan 1'inde Eris Varyantı görüldüğü sonucuna ulaştı. Öte yandan salgında en çok vaka ve can kaybının yaşandığı ABD'de vakalar hızlı tırmanışa geçti. New York kentinde vaka sayıları yüzde 55 artış gösterdi. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinden gelen yeni bir uyarıya göre, EG.5 veya Eris olarak adlandırılan yeni varyant baskın tür olarak ortaya çıktı ve ülke çapındaki Kovid-19 vakalarının yaklaşık %17'sine neden oldu.

Vaka artışları hastaneye yatışların artmasına da neden olurken dünyanın beklediği açıklama geldi.

SEMPTOMLAR BELLİ OLDU

İngiliz bilim insanları Eris'in en yaygın semptomlarını açıkladı.Eris, Omicron'un bir alt varyantı olduğu semptomlar benzerlik gösteriyor.

Zoe Sağlık Çalışmasına göre Eris varyantında görülen en yaygın 10 semptom şöyle:

Boğaz ağrısı

Burun akıntısı

Tıkalı bir burun

Hapşırma

Balgamsız öksürük

Baş ağrısı

Balgamlı öksürük

Boğuk bir ses

Kas ağrıları

Koku almada değişiklik