Çin'de 4 yaşındaki çocuğun tek başına tecrit altına girdiği görüntüler dünyayı sarstı

Koronavirüsün ortaya çıktığı ülke olan Çin'de yürek burkan görüntüler kaydedildi. Hemşire Zhu Xiaqing tarafından yayınlanan videoda, 4 yaşındaki bir çocuğun üstünde tehlikeli madde giysisi, elinde bavulu ile tek başına tecrit alanına girdiği görülüyor.

Çin'de 4 yaşındaki çocuğun tek başına tecrit altına girdiği görüntüler dünyayı sarstı

Çin devlet medyası Shanghai Daily, Delta varyantı enfeksiyonunun bir haftada 186 vakaya ulaştığını açıklarken vakaların en küçüğünün 4 yaşında olduğunu bildiridi. Küçük çocuklar, aileleri olmadan tek başlarına hastane tecrit koğuşlarına yerleştirilmeye zorlanıyor. 

Putian Üniversitesi'ne bağlı bir hastanede hemşire olan Zhu Xiaqing da virüs bulaşmış 4 yaşındaki bir çocuğun tehlikeli madde giysisi içindeki videosunu paylaştı. Görüntülerde, küçük çocuğun kendi boyundaki bavulunu iterek tecrit odasına gittiği görülüyor. 

Hemşire, küçük çocuğun yanında ailesi olmadan karantinaya girmesini izlemenin kalbini acıttığını söyledi ve ekledi: “Cesur bir adamsın, acil şifalar diliyorum!”

Yayınlanan ikinci bir videoda ise küçük bir çocuğun sırt çantası ile test odasına gidişi görülüyor. Görüntüler, küçük çocukları koruyucu giysiler içinde gösteriyor. Altyazılar, çocukların itaatkar olduklarını ve uygun bir sosyal mesafede sabırla durduklarını belirtiyor.

Hastane, çocukların korkusunu azaltmak için duvarlarına çizgi Film karakterleri asıldığını ve ders dışı çok sayıda okuma materyali hazırlandığını belirtti ancak görüntüler sosyal medyada korku yarattı. Hemşirenin paylaştığı video kısa sürede dünya çapında viral hale geldi.

 

Kaynak: Hürriyet