Kosova’dan Haluk Bayraktar'a "Üstün Hizmet" madalyası

Bir dizi ziyaretler için Kosova'ya giden Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'a Kosova Savunma Bakanı Ejup Maqedonci, "Üstün Hizmet" madalyası takdim etti.

Kosova’dan Haluk Bayraktar'a "Üstün Hizmet" madalyası

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Kosova’nın başkenti Priştine’de Kosova Savunma Bakanı Ejup Maqedonci ile bir araya geldi. Görüşmede Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı, Kosova Güvenlik Gücü (FSK) Komutanı Korgeneral Bashkim Jashari ve Kosova Savunma Bakanı Yardımcısı Shemsi Syla da hazır bulundu.
Kosova’dan Haluk Bayraktar'a "Üstün Hizmet" madalyası - Resim : 1
Kosova Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, görüşmede Bakan Maqedonci’nin Baykar şirketi ile iş birliğinin askeri teknolojide son nokta haline geldiğini vurguladığı aktarılarak, yatırım yapılacak bir sonraki projelerin ele alındığı ve satın almaların ötesine geçebilecek işbirliğinin yapılması gerektiği konusunda Bayraktar ile hemfikir olduğu belirtildi.
Kosova’dan Haluk Bayraktar'a "Üstün Hizmet" madalyası - Resim : 2
Kosova Güvenlik Gücü Komutanı Korgeneral Bashkim Jashari ise, Baykar’dan satın alınan ürünlerle artık FSK’nın savunma ve güvenliğini garanti edecek düzeyde bir misyonu yerine getirebileceğini söyledi. Görüşme sonunda Bakan Maqedonci, Bayraktar’a “Üstün Hizmet” madalyası takdim etti.