Bir ayda 3 varyant birden görüldü!

Kovid-19 varyantları korku yaratmaya devam ediyor. Malezya'da son bir ayda tüm varyantlardan görülen vakalar ise endişe yarattı.

Bir ayda 3 varyant birden görüldü!

Koronavirüs salgını tüm dünyada devam eden aşılama kampanyalarıyla kontrol altına alınmaya çalışılırken çeşitli ülkelerde ortaya çıkan ve hızla yayılan Kovid-19 varyantları korku yaratmaya devam ediyor. 

Malezya'da temmuzun başından bu yana yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının varyantlarından 76 vaka tespit edildiği açıklandı.

Sağlık Bakanlığının açıklamasında 1 ile 13 Temmuz arasında ülke genelinde 27 kişinin Kovid-19'un Delta varyantına yakalandığı belirtilirken, 48 kişide Beta ve 1 kişide Teta varyantı görüldüğü bildirildi.

Teta varyantının yurt dışı kaynaklı olduğunu açıklayan bakanlık, Delta varyantının en çok Sarawak eyaletinde görüldüğünü kaydetti.

Sağlık Bakanlığı Genel Direktörü Nur Hişam Abdullah, son günlerde yükselen vaka artışlarının, Kovid-19'un Delta varyantından kaynaklandığını belirtmişti.

Şimdiye kadar 867 bin 567 kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığı Malezya'da virüs kaynaklı can kayıpları 6 bin 503'e ulaştı.

Ülkede 96 bin 236 kişi aktif Kovid-19 tedavisi görürken 878 kişi yoğun bakımda tutuluyor. Malezya'da 13 Temmuz'dan bu yana vaka artışları 10 binin üzerinde ilerliyor.