Köylüler evden tek nedenden dolayı çıkamıyor! Artık bu duruma isyan ettiler

Tokat’ın Zile ilçesinde çevre sakinleri başıboş sokak köpeklerinin köye doluşmasından ve her geçen gün sayılarının artmasından rahatsız olduklarını belirterek köpeklerin sağa sola saldırmalarından yeri gelince birbirlerini öldürmelerinden şikayetçi olduklarını ifade etti.

Köylüler evden tek nedenden dolayı çıkamıyor! Artık bu duruma isyan ettiler

Tokat’ın Zile ilçesine bağlı Korucuk köyünde yaşayan köy halkı başıboş sokak köpeklerinin bırakılmasından şikayetçi olduklarını dile getirdi. Sayıları her gün artan başıboş köpeklerinin saldırgan olduğunu belirten Köy Muhtarı Adnan Ekenel insanların girmeye korktuğunu belirtti.

 Köylüler evden tek nedenden dolayı çıkamıyor! Artık bu duruma isyan ettiler - Resim : 1

“SAHİPSİZ HAYVANLARIN SUÇU YOK”

Köy sakinlerinden Mehmet Ataseven ise sokak köpeklerinin köylerine bırakılması nedeni ile sorun yaşadıklarını belirterek, “Sahipsiz hayvanların suçu yok. Suç bu hayvanları buraya getirenler. Zile’den, Pazar’dan getirip köyümüze bırakıyorlar. Mecbur bu hayvanlara bakmak durumunda kalıyoruz. Yoksa sağa sola saldırıyorlar. Birbirlerini öldürüyor. Belediyeler barınak yapıp bakacağını söylüyor. Hepsi yalan. Çünkü Zile’den geliyor bu hayvanlar. Bakım masrafı sıkıntı değil de bu hayvanların bu şekilde yaşaması sıkıntı. İnsanlar arabasından inemiyor, elektrikçi geliyor saatleri dolaşamıyor. Her sene 30-40 yavru köpek ölüyor. Hayvanseverler gelip baksın en azından mama desteği versin. O nedenle belediyeden bir umudumuz yokta duyarlı vatandaşlarımız, valimiz, kaymakamımızın yardımcı olmasını istiyoruz” diye konuştu.