Koyunlar patır patır dağdan sürüyle indiği sırada korkunç bir şey oldu. Tahta asası çıt eden çoban olacakları anladı

Yaz aylarının başlangıcında otlamaları için yaylalara çıkarılan koyunların dağlardan geri dönüşü başladı. Erzincan'da ise koyunların sürüyle dağdan indiği sırada çobanın asası çat etti. Çoban başlarına gelecekleri anladı.

Koyunlar sürü halinde yaz ayları başında dağa çıkarılmıştı. Erzincan'da ise koyunların sürüyle dağdan indiği sırada çobanın asası çat etti. Çoban başlarına gelecekleri anladı. 

KOYUN SÜRÜSÜ KARA YAKALANDI 

Doğu Anadolu’ya beklenen kış erken geldi. İlkbaharda Erzincan’ın Tercan ilçesinden yaylalara çıkarılan koyun sürüsü kara yakalandı. Şavak aşiretinden Budak ailesine ait sürü, kar altında kaldı. Yağan kar çobanları şaşırtırken koyun sürüsünün kar altında geri dönüş yolculuğu devam etti.

Koyunlar patır patır dağdan sürüyle indiği sırada korkunç bir şey oldu. Tahta asası çıt eden çoban olacakları anladı - Resim : 1

"ANİDEN BASTIRDI" 

Sürü sahibi Yusuf Budak, "Aniden bastıran kar çobanlarımızın ve hayvanlarımızın yaylada mahsur kalmasına neden oldu. Hayvanlarımızı köye indirmek için çobanlarımıza yardım etmeye geldik. Kar 60 cm'yi buldu. Yıllar sonra böyle bir durumla karşı karşıya kaldık" dedi.