Kozyatağı'nda yangın: 2 ölü, 1 yaralı

İstanbul Kozyatağı'nda yedi katlı binanın üçüncü katında meydana gelen yangında, engelli oğlunu kurtaran baba ve eşi hayatını kaybetti

Kozyatağı'nda yangın: 2 ölü, 1 yaralı

Kadıköy ilçesi Kozyatağı Şehit Meltem Özkılıç Sokağı'ndaki 7 katlı binanın üçüncü katında  saat 13.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Daireden alevler yükseldiğini gören vatandaşlar itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Yoğun duman nedeniyle üst katlarda bina sakinleri mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Yangın sırasında evde bulunan Barbaros Çehreli (75) kapıya yardıma gelen vatandaşlara engelli oğlu Bora Çehreli'yi (42) teslim ederek, içeride bulunan eşi Ülker Çehreli'yi (74) kurtarmaya gitti.

Bora Çehreli olay yerinde bulunan ambulansla hastaneye sevk edildi.

İtfaiye ekipleri merdiven aracıyla ve daireye girerek yangına müdahale etti. Alevler kısa süre söndürülerek soğutma çalışmaları yapıldı. Üst katta mahsur kalan bir çocuk itfaiyenin merdiven aracıyla aşağıya indirilerek kurtarıldı.

Yangının söndürülmesinin ardından eve giren itfaiye ekipleri, Barbaros Çehreli ve Ülker Çehreli'nin cansız bedeniyle karşılaştı.

Cenazeler, olay yerinde yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Hayatını kaybeden çiftin akrabaları ise olay yerine gelerek cenaze aracının başında gözyaşı döktüler. 

Olay yerindeki çalışmalar sürüyor.