KPSS 70 puan altı ile memur alımı yapılacak! Hangi kurum kaç puan ile memur alımı yapıyor? KPSS 50-55-60-65-70 puan ile memur alımı...

Milyonlarca vatandaş her yıl KPSS'ye girerek memur olmak için şansını deniyor. Nispeten yüksek puan alarak dilediği meslek için görev alabilirken, beklediği puanı alamayanlar tekrar sınava girmeyi deniyor. Ancak bazı vatandaşlarda aldığı puan ile girebileceği bir iş arıyor. Peki, memur, polis ve asker alımları kaç puanla yapılıyor? 50-55-60-65-70 KPSS puanı ile hangi memurluğa giriliyor?

KPSS 70 puan altı ile memur alımı yapılacak! Hangi kurum kaç puan ile memur alımı yapıyor? KPSS 50-55-60-65-70 puan ile memur alımı...

Devlet kapısında çalışmak isteyen yaklaşık 3 milyon 500 bin vatandaş, memur olmak için KPSS'ye girdi. Beklediği puanı alamayan adaylar, nispeten daha düşük puanla alım yapan memurlukları araştırmaya başladı. İŞKUR tarafından yapılan duyuruya göre 60 puan ve üstü adaylar için iş ilanları yayımlandı. İŞKUR'un resmi internet sitesine üye olup giriş yaparak detaylar ve başvurular incelenebilir. İŞKUR, sürekli olarak paylaştıkları ilanlarda milyonlarca vatandaşa iş olanağı sağladı. Memur olmak isteyen vatandaşların da İŞKUR'daki ilanları takip edebileceği ifade edildi. 

70 KPSS puanı altında memur alımı yapan kuruluşlar

Bazı kamu kurumları, 70 puan altın personel alımı yapacağını duyurdu. KYK tarafından Yurt Yönetim memuru alımı yapılacağı duyuruldu, belirlenen puan şartı 70 iken 60 puana indirildi. İç İşleri Bakanlığı ise yapacağı memur alımlarında puan şartını 60 puan olarak belirledi.

PTT ise 50-60 puan aralığında alım yapacağını duyurdu. Bu kapsamda 50 55 60 65 ve 70 KPSS puanına sahip olan memur adaylarının memur olması için herhangi bir engel bulunmuyor. Memur alımı yapan kuruluşlar resmi siteleri takip edildiğinde memur alımı için gerekli şartların karşılanması ile başvuru yapılabilir.