KPSS giriş belgeleri erişime açıldı

Geçtiğimiz aylarda soru tartışması nedeniyle iptal edilen KPSS’nin yenisi 18 Eylül’de yapılacak. Sınava girecek adaylar için giriş belgesi erişime açıldı. Peki, KPSS sınav yerleri nasıl öğrenilir? KPSS ne zaman?

KPSS giriş belgeleri erişime açıldı

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), her yıl ÖSYM tarafından yapılıyor. KPSS Lisans oturum sınavı için geri sayım başladı.

13 Eylül ve 18 Eylül'de yapılacak sınavda adaylar, sınav giriş belgelerinin yayınlanacağı tarihi bekliyor. Peki, 2022 KPSS lisans sınavı giriş yerleri belli oldu mu? İşte detaylar...

KPSS sınav yerleri nasıl öğrenilir?

O sınava yeni başvuru alınmadı, mevcut başvurular çerçevesinde önceki sınava giren adaylar yeni KPDS’ye girecek. İşte o adayların sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebilecek.

2022 KPSS ne zaman?

Adaylar, 18 Eylül'de gerçekleştirilecek genel yetenek-genel kültür oturumu için 10.00'dan sonra, eğitim bilimleri oturumuna katılacak adaylar ise 14.00'ten sonra sınav binalarına alınmayacak. ÖSYM, güncellediği sınav takvimiyle 2022-KPSS lisans genel yetenek-genel kültür ve eğitim bilimleri oturumlarının 18 Eylül'de, alan bilgisi oturumunun da 24-25 Eylül'de yapılacağını duyurmuştu.